SEGRE

PUBLICACIONS NOVETAT

Josep Borrell presenta avui al Cafè del Teatre el seu 'Aigua, ànima'

Amb una quarantena de poemes escrits en els últims cinc anys

L’escriptor Josep Borrell.

L’escriptor Josep Borrell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptor Josep Borrell, delegat territorial de Cultura de la Generalitat a Lleida, presentarà avui el seu poemari Aigua, ànima, publicat per Pagès Editors, al Cafè del Teatre de l’Escorxador a partir de les 20.00 hores. L’acte comptarà amb la presència del prologuista del llibre, el també poeta Eduard Batlle, a més de l’escriptor Vidal Vidal i de l’editor, Lluís Pagès. El volum, un dels més llargs que ha escrit, està integrat per una quarantena de poemes plens d’evocació i reconstrucció de mons que s’escapen, com el de la infantesa, que “amb la perspectiva del temps t’adones que allà hi havia l’essència de les coses”. Per a ell aquesta essència està vinculada amb l’aigua “com a element identificador de l’alegria, de la despreocupació, de les ganes de viure, de la manera de jugar als anys 50 i 60 d’un nen”. Segons la seua opinió, “parlar de l’ànima de les coses és com fer-ho de l’aigua de la vida”. D’aquí el títol del llibre. “L’ànima no deixa de ser el fluid que alimenta la vida”, assegura l’escriptor.

La primera part del volum, més narrativa, se centra en la infantesa i en la primera joventut, mentre que en la segona, més plàstica, ret comptes com a adult a punt d’entrar en la vellesa. És precisament en aquesta part on poden trobar-se els versos més malenconiosos. Però per a Borrell no es tracta d’un poemari trist. “Contentació i reconciliació” serien les dos paraules que millor definirien l’esperit del llibre, va explicar Borrell, per a qui el lema subjacent en tota l’obra seria “somia per sobre de les teues possibilitats i intenta viure segons les teues capacitats”.

Josep Borrell ha anat conformant els poemes d’Aigua, ànima des de l’any 2012, quan va publicar La mitja vida (Pagès Editors) molt poc temps després d’accedir al càrrec de delegat de Cultura.

tracking