SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

Referent de la música clàssica

Cervera tanca el Festival de Pasqua amb uns 2.000 espectadors en 19 concerts || L’orgue de l’església de Sant Agustí posa el colofó a la setena edició

Concert d’orgue i soprano, ahir a Sant Agustí, que el públic va seguir també en una pantalla.

Concert d’orgue i soprano, ahir a Sant Agustí, que el públic va seguir també en una pantalla.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Pasqua de Cervera va culminar ahir la setena edició consolidant-se com un referent de la música clàssica catalana i després de rebre uns dos mil espectadors, una xifra similar a la de l’any passat. El nou director artístic, Josep Maria Sauret, es va mostrar molt satisfet amb el resultat: “Tant les sensacions del públic com dels artistes són molt positives.”

Sauret va avançar que, de cara a la pròxima edició, “continuarem reivindicant i donant a conèixer la música clàssica catalana amb intèrprets del país, recuperant antigues peces, promovent nous músics, recuperant el patrimoni i impulsant produccions pròpies”. Sauret va assegurar que “el festival, que està totalment consolidat, és una eina de país per posar en relleu el gran talent de la música clàssica catalana”.

Per la seua part, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, també va fer un balanç molt positiu del certamen, “amb una qualitat musical molt elevada i apreciada pel públic”. Royes va afegir que “l’impacte econòmic del festival és evident, aquests dies s’han desplaçat a Cervera turistes que aprecien la cultura i aprofiten l’estada per visitar la ciutat”. Tant Sauret com Royes van destacar la bona organització de l’esdeveniment.

L’última jornada del festival va comptar amb un concert a l’església de Sant Agustí, amb Miquel González a l’orgue Tepatti del 1895 d’aquest temple, acompanyat de la soprano Marta Mathéu. El festival, que va començar el passat dia 6, va oferir onze produccions musicals en dinou concerts amb dos-cents vint intèrprets en vuit escenaris i auditoris de la capital de la Segarra.

Concert d’orgue i soprano, ahir a Sant Agustí, que el públic va seguir també en una pantalla.

Concert d’orgue i soprano, ahir a Sant Agustí, que el públic va seguir també en una pantalla.SEGRE-TÀRREGA

tracking