SEGRE

PATRIMONI

La Seu Vella es posa guapa

Les obres a la Porta dels Apòstols, el campanar i les cobertes del claustre podrien tenir la llum verda en breu || Es preveu que durin un any i mig

La Porta dels Apòstols i el campanar de la Seu Vella són dos de les obres que s’emprendran.

La Porta dels Apòstols i el campanar de la Seu Vella són dos de les obres que s’emprendran.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les actuacions previstes de rehabilitació de la Seu Vella, que afectaran la part alta del campanar, la Porta dels Apòstols i les cobertes del claustre i alguna de les voltes, cada vegada estan més a prop. Segons ha pogut saber SEGRE, es treballa perquè a la pròxima comissió de Patrimoni de Cultura, al maig, s’aprovi iniciar el procés de licitació d’aquests projectes.

Les previsions són, en aquest sentit, que les obres suposin una inversió d’un milió d’euros per a les cobertes del claustre, de mig milió per a la Porta dels Apòstols i de 250.000 euros per a la part alta del campanar, segons va anunciar el conseller de Cultura, Santi Vila, durant una visita a Lleida el setembre de l’any passat. Les obres començarien durant l’últim trimestre de l’any i, tot i que encara no està determinat l’ordre de les actuacions, és probable que les tres s’iniciïn gairebé simultàniament. En total, duraran al voltant d’un any i mig.

Pel que fa a la intervenció a la part alta de la torre, suposarà que la zona de les campanes sigui visitable per al públic. En aquest sentit, els Amics de la Seu Vella treballen en un document que determinarà quina és la col·locació adequada de les campanes. Tanmateix, això suposaria una fase d’actuacions posteriors.

“Va estar molt bé arriscar amb la campana ‘Mònica” L’edil de Cultura, Montse Parra, va assegurar ahir que “va estar molt bé arriscar amb la campana Mònica i ser ambiciosos de pensar que es podria emprendre el projecte conjunt de renovació. Si la realitat ha demostrat que tot no era possible, ara em sembla perfecte que els Amics de la Seu Vella siguin més prudents i demanin el permís per traslladar la campana Mònica a Alemanya i arreglar-la”. Amb aquesta contundència donava suport ahir Parra als passos seguits fins ara per rehabilitar la campana de la Seu Vella. “En cas de no haver sigut per la seua actuació, probablement fins i tot estaria al campanar sense funcionar.” El delegat dels serveis territorials de Cultura, Josep Borrell, es va alegrar de saber que l’entitat demanaria permís per traslladar-la. El director del Consorci del Turó, Joan Baigol, els va mostrar el seu suport i va desitjar que “el procés culmini ben aviat”.

tracking