SEGRE

MÚSICA ACTIVITATS

Pianos a l’aire lliure a Cervera

Més de dos mil persones participen en la cinquena edició del certamen El Maria Canals Porta Cua || Amb instruments al carrer accessibles al públic

El pianista de Cervera Santi Riu va protagonitzar una de les activitats concertístiques de la jornada.

El pianista de Cervera Santi Riu va protagonitzar una de les activitats concertístiques de la jornada.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense cap coneixement musical o sent un expert, totes aquelles persones que ahir passejaven per Cervera podien atansar-se a un dels dos pianos de cua instal·lats als carrers i tocar-los. Això va ser possible gràcies al certamen El Maria Canals Porta Cua, en la seua cinquena edició a la capital de la Segarra. Durant tot el dia, més de 2.000 persones van poder disfrutar de la música d’“un dels instruments menys accessibles”, segons els organitzadors de l’esdeveniment, i de conèixer de prop les seues peculiaritats. Els pianos van estar ubicats a les places Major i Joan Salat (al matí) i al carrer General Güell (a la tarda).

Al matí, més d’un miler d’alumnes de les diferents escoles i instituts de la Segarra van participar en la proposta musical. Els més petits van assistir a la representació del conte Pere i el llop, a càrrec de la companyia Campi Qui Pugui, acompanyats al piano per Santi Riu, mentre que els grans van participar en sessions didàctiques amb el pianista Daniel Ligorio, que a la tarda va oferir una classe magistral i un recital també a l’aire lliure.

A banda del seu vessant de foment de la pràctica musical del piano de cua, el concurs El Maria Canals Porta Cua premia aquells joves als quals agrada tocar el piano. Des de l’any passat, en el marc del certamen s’organitza el concurs de vídeo Tu hi toques?, en el qual es convida estudiants i pianistes amateurs de Cervera a participar pujant un vídeo a YouTube tocant el piano. El guanyador podrà visitar el Palau de la Música i actuar al costat d’altres guanyadors dels diferents concursos que organitza a Espanya El Maria Canals Porta Cua.

El pianista de Cervera Santi Riu va protagonitzar una de les activitats concertístiques de la jornada.

El pianista de Cervera Santi Riu va protagonitzar una de les activitats concertístiques de la jornada.SEGRE-TÀRREGA

tracking