SEGRE

CINE ENSENYAMENT

L'Escola de Cinema ja roda a Lleida

Primer curs de Direcció Cinematogràfica del nou centre obert al Magical || Amb divuit alumnes de Lleida, Balaguer, la Seu, Ponts, Tàrrega o Fraga

Foto de grup de la primera promoció de la nova Escola Catalana de Cinema i TV, ahir al Magical.

Foto de grup de la primera promoció de la nova Escola Catalana de Cinema i TV, ahir al Magical.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

La nova Escola Catalana de Cinema i Televisió, un centre inaugurat a l’abril a les instal·lacions del Magical Media de Lleida –amb la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, de padrina–, va estrenar ahir el primer curs de la diplomatura de Direcció Cinematogràfica amb divuit alumnes. Es tracta majoritàriament d’estudiants d’entre 18 i 25 anys procedents de Lleida, Balaguer, la Seu d’Urgell, Ponts, Tàrrega i Fraga, entre altres localitats. L’objectiu: cursar uns estudis de tres anys per formar-se com a directors de cine i televisió.

El cineasta i guionista lleidatà David Casals-Roma, impulsor d’aquest nou centre educatiu, es va mostrar ahir “content” de la resposta pel que fa a les inscripcions per a aquesta oferta d’ensenyament cinematogràfic: “Tenia una expectativa pessimista de dotze alumnes i una altra d’optimista de 24, per la qual cosa amb divuit estic satisfet d’aquest primer curs.” També va destacar la resposta dels nous estudiants el seu primer dia: “Estan il·lusionats, molts han cursat un Batxillerat artístic o estudis d’imatge a La Caparrella, i avui ja han trepitjat el plató perquè la nostra idea és que aquests estudis tinguin un component molt pràctic.” Casals-Roma va recordar que l’objectiu de la diplomatura és que “els alumnes coneguin i entenguin la naturalesa del llenguatge audiovisual, sàpiguen aplicar aquest llenguatge de manera pràctica a qualsevol obra audiovisual i puguin experimentar tots els treballs i processos de producció”. No es tracta d’estudiar només direcció de cine sinó també tota mena de terrenys audiovisuals, des de pel·lícules de ficció fins a documentals, però també programes de televisió, vídeos corporatius, videoclips musicals o espots publicitaris.

Cursets oberts de direcció d’actors i escriptura de guions A banda de la diplomatura de tres anys de direcció de cine, l’escola ja ha obert les inscripcions per a dos cursets de tres mesos de durada de direcció d’actors i d’escriptura de guions de ficció, per a alumnes de com a mínim 17 anys i sense coneixements previs. El primer està previst que arranqui el dia 2 d’octubre a la Universitat de Lleida, amb classes els dimecres de 19.00 a 21.00. El segon, a partir del 3 d’octubre al Magical, els dijous de les 19.00 a les 21.00. Tots dos costen 250 euros.

tracking