SEGRE

MOBILITZACIÓ AGRICULTURA

Més de 300 tractors s’afegiran a la Marxa Pagesa

Comença demà per confluir aquest dissabte a Barcelona || UP reclama el reconeixement social i polític del sector

Representants de CCOO, UGT, USOC i Òmnium en la presentació de la marxa, ahir a Barcelona.

Representants de CCOO, UGT, USOC i Òmnium en la presentació de la marxa, ahir a Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 300 tractors s’afegiran a la Marxa Pagesa per la dignitat que començarà demà en quinze poblacions catalanes i que confluirà aquest dissabte a Barcelona, segons va explicar ahir el coordinador nacional d’Unió de Pagesos (UP), Joan Caball.

“Demanem dignitat i respecte. Volem explicar els problemes del camp i el que aportem al país”, va dir Caball, que va indicar que el desencadenant d’aquesta mobilització ha estat la retallada en els ajuts a l’agricultura de muntanya.

El responsable d’UP va dir que “el que no funciona en un país modern s’ha d’arreglar” i va cridar les administracions a solucionar la caiguda de la renda agrària en un 39% entre el 2001 i el 2015, la reducció de l’aportació estatal en un 74% al desenvolupament rural, la poca transparència en els preus i que el Govern “no respecta” les prioritats acordades en el Parlament i la Taula Agrària. A més de les retallades a l’agricultura i ramaderia ecològiques i en zones desfavorides i de muntanya, va explicar Caball.

La mobilització, que s’ha preparat amb un centenar d’assemblees desenvolupades aquestes dos últimes setmanes, integrarà agricultors de tot Catalunya i compta amb el suport dels sindicats CCOO, UGT i USOC, i d’Òmnium Cultural.

tracking