SEGRE

EMPRESES ÒBIT

Mor Salvador Gabarró, el lleidatà president d’honor de Gas Natural

Va deixar la presidència de l’empresa gasista el setembre del 2016, als 81 anys || Va liderar l’empresa durant 12 anys després de rellevar Antoni Brufau, de Mollerussa

Salvador Gabarró.

Salvador Gabarró.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’expresident de Gas Natural Fenosa, el lleidatà Salvador Gabarró, va morir ahir als 81 anys a Barcelona. Salvador Gabarró va nàixer a Sant Guim de Freixenet el 1935. Fill gran de la família Gabarró, en comptes de treballar a la trefileria familiar, va marxar a Barcelona, on es va formar com a doctor enginyer. Després d’una llarga trajectòria professional plena d’èxits, als 65 anys es va convertir en el president de l’empresa Gas Natural, on va reemplaçar Antoni Brufau, de Mollerussa. Durant la seua etapa al capdavant de l’empresa, va liderar la fusió amb Fenosa. Va ostentar aquest càrrec fins al 21 de setembre del 2016, quan es va apartar del món laboral per dedicar-se a la família. L’octubre passat va ser nomenat president d’honor de l’entitat, en la qual va estar dotze anys al capdavant. Gas Natural Fenosa va recuperar aquest càrrec per a ell, ja que estava “vacant” des de la mort de Pere Duran el 1999. Abans d’arribar dalt de tot de l’entitat, va ser director general de Producció i gerent a Roca Radiadores i va ocupar diversos llocs a La Caixa.

Les mostres de respecte i les condolences cap a Gabarró van arribar tant des del món empresarial com del polític. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va destacar-ne ahir la “trajectòria brillant” i va donar el condol a la família. També el president del Govern central, Mariano Rajoy, va lamentar la pèrdua d’una de les “figures més destacades del sector empresarial espanyol”. També van manifestar la seua pena des d’Iberdrola, Unesa, CaixaBank, Abertis, Endesa i la Cambra de Comerç catalana i espanyola, entre d’altres. Per al seu successor al capdavant de Gas Natural, Isidre Fainé, Gabarró va ser “l’ànima del creixement de la consolidació internacional de la companyia”

L’alcalde de Sant Guim assegura que Gas Natural va arribar a la població gràcies a Salvador Gabarró

Francisco Lluch, alcalde de Sant Guim de Freixenet, localitat natal de Gabarró, el qualifica d’“home molt emprenedor” que va preferir anar a Barcelona a formar-se i prosperar, en comptes de quedar-se en el negoci familiar. L’alcalde va assegurar que el gas natural va arribar a Sant Guim “gràcies” a ell. Durant la seua etapa com a vicepresident de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “va col·laborar”, en paraules de l’alcalde, en la creació del centre de dia de Sant Guim, al qual van voler posar el seu nom, oferta que Gabarró va declinar. “Era un home molt discret”, va apuntar Lluch, i no va voler mai un reconeixement públic a la localitat, “cosa que respectarem també ara que ja no hi és”, va indicar. Aquí no van acabar les seues contribucions per al seu poble natal, ja que Gas Natural és patrocinador del poliesportiu, on “hi ha una gran pancarta de Gas Natural”, apunta l’alcalde. El funeral de Salvador Gabarró tindrà lloc avui, a les 10.30 hores, a l’oratori del tanatori de Sant Gervasi, a Barcelona.

tracking