SEGRE

RÀNQUING GRANS FORTUNES

Amancio Ortega cau a la quarta posició dels més rics del món

Amancio Ortega.

Amancio Ortega.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari espanyol Amancio Ortega ha passat a ocupar la quarta posició a la llista anual de persones més riques del món, amb una fortuna calculada en uns 71.300 milions de dòlars, segons va informar ahir la revista nord-americana Forbes. Malgrat que el seu patrimoni ha augmentat en 4.300 milions l’últim any, el fundador de la tèxtil Inditex ha baixat dos llocs al rànquing des del segon que ocupava l’any 2016.

Ortega va ser desplaçat pel magnat financer nord-americà Warren Buffett, que enguany ocupa la segona plaça a l’acumular una fortuna de 75.600 milions, i per Jeff Benzos, fundador d’Amazon, en tercera posició amb 72.800 milions. La revista situa el cofundador de Microsoft Bill Gates a dalt de tot de la llista, a l’augmentar el seu patrimoni en uns 11.000 milions, fins a assolir els 86.000 el 2017.

Entre els espanyols, Ortega, propietari de la cadena de botigues de moda Zara, és seguit en aquest rànquing, a una gran distància, per la seua filla Sandra Ortega Mera –també del grup Inditex–, que ocupa el lloc 209, amb un patrimoni de 6.700 milions. També entre els multimilionaris espanyols es troba Juan Roig, president de Mercadona, al lloc 315 amb 5.100 milions.

Així mateix, hi figuren el propietari dels hotels Iberostar, Miguel Fluxa Rossello (lloc 581), que posseeix un patrimoni de 3.300 milions, i el president de la constructora OHL, Juan Miguel Villar Mir, amb 2.900 milions. Els segueix el president de Ferrovial, Rafael del Pino i Calvo-Sotelo, que ocupa el lloc 717, a l’acumular béns per un valor total de 2.800 milions.

tracking