SEGRE

ESTADÍSTICA BANC D?ESPANYA

La riquesa financera a Espanya de les famílies supera els 1,3 bilions

Representa la millor dada des del primer trimestre de l’any 2015 || Els ciutadans aposten per reduir endeutament aprofitant els baixos tipus d’interès

Imatge de la seu central del Banc d’Espanya a Madrid.

Imatge de la seu central del Banc d’Espanya a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La riquesa financera neta de les famílies i empreses espanyoles, és a dir, la diferència entre els estalvis que tenen i els deutes que acumulen, va superar els 1,3 bilions d’euros el darrer trimestre del 2016 i va tancar el quart exercici consecutiu per sobre del bilió d’euros. Segons els Comptes Financers de l’exercici passat, publicats ahir pel Banc d’Espanya, aquest indicador –que es mesura trimestre a trimestre– no superava els 1,3 bilions des del primer trimestre del 2015.

En relació amb el producte interior brut (PIB) espanyol, els actius financers nets de llars i empreses van representar el 118,5%, és a dir, 0,5 punts percentuals menys que en el mateix període del 2015.

En comparació amb el període immediatament anterior, la riquesa financera neta de les famílies i empreses espanyoles va créixer el 2,4%.

Les dades publicades pel Banc d’Espanya destaquen que els actius financers de les llars –diners en efectiu, accions, dipòsits i valors en renda– superaven els dos bilions d’euros al finalitzar el 2016, concretament 2,090 bilions, cosa que significa que van créixer un 1,4% en comparació interanual.

Aquest increment es va motivar per una adquisició neta d’actius financers de 39.000 milions durant el 2016, que va ser compensada en part per una pèrdua de valor d’11.000 milions, fonamentalment pel descens de les cotitzacions borsàries en el conjunt de l’any.

Per la seua part, els passius o deutes de les famílies i empreses es van situar en 770.028 milions d’euros, després de caure gairebé un 1,5% en comparació interanual a causa, fonamentalment, de la reducció del crèdit, que va passar dels 729.640 milions fins als 716.915 milions de desembre.

Com va publicar SEGRE dissabte, el volum de crèdits que tenen concedits les entitats financeres a Lleida ha caigut dels 14.190 milions d’euros amb què va acabar el 2007, als 8.625 del desembre de l’exercici passat. Els lleidatans, en la mesura de les seues possibilitats, aprofiten els baixos tipus d’interès per reduir endeutament. Mentrestant, tenen en comptes bancaris 9.241 milions, segons dades del Banc d’Espanya.

tracking