SEGRE

FISCALITAT

Hisenda supedita canvis en els impostos a la millora econòmica

Preveu que els beneficis empresarials creixin aquest any un 10 per cent || La Unió Europea afirma que Espanya va complir l’objectiu de dèficit el 2016

El secretari d’Estat de Pressupostos i Despeses, Alberto Nadal.

El secretari d’Estat de Pressupostos i Despeses, Alberto Nadal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de Pressupostos i Despeses, Alberto Nadal, va apuntar aquest dilluns que el Govern central podria revisar impostos “que tinguin especial impacte sobre el creixement” a mesura que es reforci la millora de l’economia. Per la seua banda, el secretari d’Estat d’Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, va avançar en la seua compareixença al Congrés que la recaptació tributària es va incrementar un 11% en el primer quadrimestre, després de créixer un 21% al mes d’abril, amb una evolució “espectacular” del primer pagament fraccionat de l’Impost de Societats, que es va duplicar respecte a l’any passat.

Fernández de Moya preveu que els beneficis empresarials creixin un 10% el 2017 i impulsin la recaptació de l’Impost de Societats. Durant la seua compareixença a la Comissió de Pressupostos de Congrés, va asseverar que el Govern central espera una “moderació” del ritme del creixement de les rendes empresarials, malgrat que seguirà sent superior al creixement de la resta de les rendes.

Pel que fa a la recaptació dels impostos indirectes, va assenyalar que els ingressos per l’IVA creixeran per l’augment de la base i la despesa final dels consumidors, alhora que el relatiu a la compra d’habitatge creixerà a un ritme similar al 2016.

Fernández de Moya es va defensar de les crítiques de l’oposició, especialment de les del PSOE, mostrant diverses portades de diaris durant l’anterior govern de José Luis Rodríguez Zapatero, a la qual cosa els diputats socialistes van replicar mostrant una imatge de la detenció de l’expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González.

D’altra banda, l’oficina estadística de la Unió Europea (UE), Eurostat, va confirmar que Espanya va complir el seu objectiu de dèficit per al 2016, al situar-se en el 4,5% del PIB al tancar l’any passat, una dècima per sota del límit pactat amb Brussel·les.

Quant al deute públic espanyol, Eurostat va certificar que al concloure el 2016 es va situar en el 99,4% del PIB, tal com havia anticipat a finals del mes passat el Banc d’Espanya.

tracking