SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El veto del Lleida a disset abonats, denunciat davant la Catalana

Disset seguidors a qui no s’ha permès l’entrada al Camp d’Esports, entre ells un discapacitat, denuncien el club || Demanen que la Federació suspengui cautelarment la prohibició

Seguidors del Lleida van mostrar aquesta pancarta durant el partit de diumenge passat davant del Cornellà.

Seguidors del Lleida van mostrar aquesta pancarta durant el partit de diumenge passat davant del Cornellà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup format per 17 seguidors afectats pel veto per accedir al Camp d’Esports va presentar ahir un recurs denúncia davant del Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana de Futbol, al qual sol·liciten que adopti la mesura “provisional i urgent” de suspendre “la prohibició” als 17 signants i a la resta de persones que tenen vetada pel club l’entrada al recinte municipal.

Entre els signants es troba un aficionat discapacitat que, com la resta de seguidors, vol saber els motius del veto. “Jo no he amenaçat ningú ni he fet res”, va explicar a SEGRE aquest aficionat, que prefereix mantenir-se en l’anonimat. “Aniré a cada partit i si continuen sense deixar-m’hi entrar tornaré a demanar el full de reclamacions. Vull que m’expliquin per què no m’hi deixen entrar”, va assenyalar aquest jove, afectat per una discapacitat física.

“La denúncia està oberta que s’afegeixin la resta de seguidors que han estat vetats”, va explicar Andreu Ratés, president de l’Associació d’Amics del Lleida, tres dels membres del qual, dos d’ells de la junta directiva, estan entre els afectats.

“Creiem que s’han saltat passos legals. La gent no sap per què està vetada”, afegeix. Explica que si la Federació Catalana es declarés incompetent o no pogués revocar la situació, estan disposats a portar el cas “al Tribunal Català de l’Esports i, si és necessari, presentarem una querella davant de la justícia ordinària”.

Els disset afectats consideren vulnerats els seus drets perquè “s’ha omès qualsevol principi bàsic de qualsevol procediment sancionador o disciplinari”, segons l’advocat David Berdié, que creu que la decisió del Lleida “contravé la Llei de l’Esport”.

En la denúncia dels afectats davant d’Apel·lació, recorden que se’ls ha prohibit l’accés al camp “sense cap tipus d’explicació, motiu o raó” i consideren que es troben en una situació d’“indefensió” i que s’han “vulnerat els drets fonamentals a la tutela judicial efectiva i a la presumpció d’innocència” ja que, recorden, “mentre no es demostri el contrari, som innocents dels fets de què presumptament el Lleida Esportiu Terraferma Club de Futbol ens considera responsables”.

Així mateix, també defensen que la decisió prescindeix “completament del principi de legalitat” ja que no s’han respectat els tràmits d’“audiència”, de saber de què se’ls acusa, de presentar les al·legacions pertinents o presentar proves de la seua innocència. També acusen de “mala fe” el Lleida, per haver-los cobrat l’abonament sense advertir-los “formalment” de l’obertura d’un procediment disciplinari sancionador contra ells.

Apel·lació es reuneix aquest dijous i el primer pas serà demanar informació al club esportiu dels motius del veto, encara que no té capacitat sancionadora.

comiat temporal de la penya Molo esportiu

La penya Molo Esportiu va anunciar ahir, mitjançant un comunicat, que deixa d’existir “com a tal durant aquesta temporada i no emetrem cap comunicat més sobre la situació del club ni del seu col·lectiu”, per afegint també que “passada aquesta temporada prendrem una decisió ferma sobre el nostre futur”.

En el comunicat de comiat momentani, expressen el seu “malestar i profund desacord amb la manera com s’ha gestionat l’àrea social del nostre estimat club durant aquests últims mesos” i entén que “la manera de fer de la directiva” ha portat “a la vergonyosa i preocupant fractura social actual”.

Rebutgen tot tipus de “violència, física o verbal” i critiquen la “falta de comunicació, intransigència, opacitat i manipulació d’informació per part del club en tot aquest conflicte” que, reconeixen, “ha afectat internament el nostre col·lectiu, tant de manera conjunta com individual”.

El comunicat de la Penya Molo Esportiu

tracking