SEGRE

PATINATGE SOBRE GEL COMPETICIÓ

L’aranès Tòn Cónsul, doble plaça per al Mundial júnior

És el primer patinador espanyol que ho aconsegueix en tota la història

Tòn Cónsul i Alexanne Bouillon, durant l’Estatal de Vielha.

Tòn Cónsul i Alexanne Bouillon, durant l’Estatal de Vielha.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El patinador aranès Tòn Cónsul, amb només 18 anys, es va proclamar fa una setmana a Vielha doble campió d’Espanya júnior de patinatge sobre gel, tant en la modalitat individual com per parelles, i va aconseguir així plaça per al Campionat del Món de la categoria en totes dos disciplines, una cosa que no havia aconseguit mai abans un patinador espanyol. Ara el seu objectiu és assolir la mínima internacional per anar a la cita mundialista que es disputarà a Taipei al març. En la modalitat individual, ja la té, i només li falta la d’equips, disciplina en la qual forma duo amb la canadenca Alexanne Bouillon.

Tindrà dos opcions per aconseguir-ho: el 10 de gener, a Polònia, i a mitjans de febrer, a Alemanya. En cas d’assolir-ho, serà la Federació Espanyola de Gel qui decidirà en quina modalitat anirà al Mundial, ja que fer-ho en totes dos disciplines és summament complicat. No obstant, Cónsul ho té clar: “Si ho he de decidir, em decantaré pel duo”, va indicar la jove promesa aranesa, que gairebé té clar deixar de competir individualment després del Mundial. “No està del tot decidit, però és gairebé segur que em centraré en les parelles, perquè és on em sento més còmode, a més que és molt complicat compaginar les dos disciplines,” reconeix.

Ja la té en la modalitat individual i ara la buscarà en parelles a Polònia al gener

Cónsul està des de finals d’agost concentrat en una escola d’entrenament exclusiva de parelles al Canadà, la mateixa en la qual es preparen els vigents campions mundials de la disciplina, els canadencs Meagan Duhamel i Eric Radford. “Entrenar-se al costat d’ells, encara que no sigui directament, ens permet aprendre molt més. El nivell és molt diferent del que tenia a Espanya”, comenta Cónsul, que assegura que va ser un encert anar-se’n al Canadà, a pesar que la decisió no va ser fàcil. “Va costar bastant prendre-la, perquè era deixar-ho tot, però ara tinc clar que va ser tot un encert”, va puntualitzar.

La seua companya de fatigues, Alexanne Bouillon, ja compta amb el permís de la Federació Canadenca per poder competir amb la selecció espanyola, i ara només li falta l’autorització de la Federació Internacional.

tracking