FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Sergio Ramos frena la crisi d’un Madrid gris

Sergio Ramos celebra amb el seu company Lucas Vázquez un dels gols d’ahir.

El Reial Madrid va posar fi al seu clot de resultats amb un triomf balsàmic gràcies als gols de Sergio Ramos, que li atorguen el campionat d’hivern (2-1). El defensa amb ànima de golejador continua sent el salvador i ahir va tornar a aparèixer amb gols clau per empènyer el Madrid a una reacció obligada però que no allunya dels dubtes un equip instal·lat en el seu pic baix de la temporada i mancat de confiança. Va sortir amb aquest objectiu, recuperar-la imprimint un ritme alt al joc, però perdonant les primeres ocasions que haurien evitat els moments de dubte que apareixen en cada matx. Després dels elogis excessius, Zidane va asseure Danilo, criticat arran de la derrota davant del Celta. El va protegir de l’exigència del Bernabéu i ni amb la lesió muscular de Marcelo als 25 minuts no va recórrer a ell (va ficar Isco). Cristiano, que va fallar un un contra un amb Kameni, va sentir els primers xiulets de l’afició, que va començar a veure l’ombra d’una altra derrota després de dos cops amb l’esquerra del Chory Castro, el primer repel·lit pel pal i el segon aturat per Navas. I va aparèixer Ramos quan el seu equip més el necessitava i, esclar, a la sortida d’un córner servit per Kroos. Sis minuts després repetien els mateixos protagonistes. Una falta lateral la posava l’alemany perquè l’andalús, en fora de joc, rematés a plaer. A la segona meitat, el Màlaga va sortir a arriscar i un xut de Juan Carlos rebutjat per Keylor el va afusellar Juanpi per estrènyer el marcador en ple emprenyament de la grada. Segons després, el porter madridista va salvar l’equip de l’empat davant del xut creuat del Chory. L’embolic ja estava muntat i el Bernabéu va començar a xiular tots els jugadors, especialment Benzema i Cristiano, més encara quan el portuguès va perdonar la sentència en una altra ocasió clara que va enviar als núvols. Al final, el Madrid, gràcies al doblet de Ramos, que es va rescabalar del seu error a Sevilla, va sumar els tres punts, encara que va acabar demanant l’hora davant d’un Màlaga que no es va rendir.

vila-real

Dos gols en set minuts en el tram final del primer període van donar la victòria al València a Vila-real, en un matx en el qual l’equip visitant es va mostrar compacte durant els 90 minuts davant d’un rival desdibuixat, que tan sols va dominar en una fase del segon període. Després d’una primera part anivellada, però resolta amb els gols de Carlos Soler i Santi Mina, el València va mostrar la millor imatge en els primers minuts de la represa, abans que el Vila-real recuperés el comandament, encara que al final els valencianistes no els van donar opció. Amb aquest resultat, el València s’agafa un respir i s’escapa de la zona perillosa de la taula, mentre que el Vila-real es manté sisè.