SEGRE

RUGBI ESPORT DE BASE

Curs per educar els pares en el joc i els valors del rugbi

A l’Inefc, del 28 al 30 d’abril, davant de l’interès de progenitors de nens que el practiquen || La seua escola en té més d’un centenar d’entre 6 i 12 anys

Un grup de nens de l’escola de rugbi del club Inef Lleida.

Un grup de nens de l’escola de rugbi del club Inef Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inculcar el treball en equip, el respecte, la diversió, la disciplina i l’esportivitat. Aquests són els valors bàsics que es pretenen transmetre en el rugbi de base. Les instal·lacions de l’Inefc Lleida acolliran els dies 28, 29 i 30 d’abril el curs Level I de la World Rugby –homologat per la Federació Internacional de Rugbi–, pensat per habilitar futurs educadors de l’escola de rugbi, que compta amb més d’un centenar de nens i nenes d’entre 6 i 12 anys.

La idea va sorgir, segons els dos professors de l’Escola Nacional d’Entrenadors Alfredo Joven i David Carreras, que impartiran el curs, “davant de l’interès mostrat pels pares i mares de l’escola de rugbi a poder participar de forma activa en el creixement dels seus fills i alhora poder atendre l’increment de jugadors de l’escola, que ha passat en dos anys d’una dotzena a superar el centenar”, asseguren els tècnics.

El curs, al qual ja s’han inscrit una vintena de pares i mares, els introduirà en els principis del joc i les bases didàctiques per treballar amb aquests nens d’entre 6 i 12 anys. A més, participaran en el curs futurs educadors d’altres clubs procedents de Barcelona, Tarragona, Manresa i Montsó.

D’altra banda, un dia abans del curs, el 27 d’abril, les instal·lacions de l’Inefc acolliran la cinquena jornada de rugbi cinta interinstituts i la segona jornada de rugbi cinta femení, totes dos de promoció d’aquest esport entre l’alumnat d’ESO i organitzades per la secció de rugbi de la CE Inef de Lleida.

En aquesta doble cita participaran alumnes dels centres i instituts de secundària següents: Alcarràs, col·legi Episcopal, Alcarràs, Joan Solà de Torrefarrera, Josep Lladonosa, La Caparrella, La Mitjana, Maria Rúbies, Màrius Torres, Ronda i Torre Vicens.

L’activitat s’emmarca dins de la campanya que impulsa des de fa tres anys la CE Inef Lleida per captar nous jugadors. D’altra banda, la jornada compta amb el suport i la col·laboració, entre altres institucions públiques i entitats, del Consell Superior d’Esport, la Paeria i la Generalitat.

tracking