SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Kimi Raikkonen, ‘pole’ nou anys després i Hamilton, fora de la Q2

Vettel sortirà segon i Bottas, tercer

Kimi Raikkonen, durant la sessió cronometrada d’ahir al circuit urbà de Montecarlo.

Kimi Raikkonen, durant la sessió cronometrada d’ahir al circuit urbà de Montecarlo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) va aconseguir ahir a Mònaco una pole position que no obtenia des de feia nou anys, concretament des del Gran Premi de França del 2008. L’home de gel, com se’l coneix, va volar sobre el circuit urbà de Montecarlo, en el qual ja va guanyar des de la pole l’any 2005, amb una volta ràpida d’1:12.178. Raikkonen va ser 43 mil·lèsimes més ràpid que el seu company alemany, Sebastian Vettel, i 45 millor que el seu compatriota finlandès, Valtteri Bottas (Mercedes).

Lewis Hamilton no va tenir el seu dia. El que eren males sensacions amb l’adherència del seu Mercedes en els entrenaments de dijous passat es van confirmar en la jornada d’ahir, en què va ser cinquè a l’entrenament matinal, desè a la Q1 i, finalment, catorzè a la Q2, quan va quedar eliminat.

El britànic Jenson Button, que substitueix Fernando Alonso, va ser novè, però sortirà últim per sanció

A l’altre costat del garatge de Mercedes, el finlandès Valtteri Bottas no va semblar que patís amb tanta intensitat els problemes d’adherència que indicava el seu company, ja que es va quedar tot just a 45 mil·lèsimes del temps de la pole.

Al darrere dels tres primers, Red Bull va complir els pronòstics i va col·locar quart i cinquè l’holandès Max Verstappen i l’australià Daniel Ricciardo, que no sembla que estigui en la millor situació per intentar el triomf que se li va escapar el 2016, quan va ser poleman a Montecarlo. Seguint la seua escuderia gran es va situar el Toro Rosso de Carlos Sainz, que va obtenir un sisè lloc excel·lent, a 64 mil·lèsimes del temps de Ricciardo.

Fernando Alonso, absent al participar en les 500 Milles d’Indianapolis, va ser substituït per Jenson Button, que va quedar novè, però sortirà avui l’últim per una penalització.

tracking