SEGRE

JOVENTUT FORMACIÓ

Joves talents dels negocis

Quatre alumnes d’Alcarràs participaran a Madrid en la final d’un concurs de gestió empresarial || Es tracta del Young Business Talents, amb un centenar de centres de tot l’Estat

Les quatre alumnes de l’institut d’Alcarràs que participaran en la final d’aquest concurs.

Les quatre alumnes de l’institut d’Alcarràs que participaran en la final d’aquest concurs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gemma Bercero, Clàudia Giménez, Raquel González i Paula Sarroche són quatre alumnes de primer de Batxillerat de l’IES d’Alcarràs que divendres vinent participaran a Madrid en la final del Young Business Talents (YBT), un concurs estatal promogut per l’escola de negocis ESIC i patrocinat per Nivea per potenciar joves talents en el món empresarial a partir d’una simulació d’un cas real. L’IES d’Alcarràs s’ha classificat per a la final per primera vegada i ha estat l’únic de la província de Lleida a arribar tan lluny, davant d’altres instituts participants com els lleidatans Guindàvols, FEDAC, Màrius Torres o l’IES Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell.

En total, han participat en les fases prèvies 800 instituts de tot el país, dels quals 31 són lleidatans, i 2.800 equips de joves estudiants de quart d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Sota el nom de Xiquetesteam, l’equip d’Alcarràs serà el representant de Lleida a la fase final de divendres vinent, quan competiran els cent millors equips espanyols. Francesc Barrachina, professor de les quatre classificades a l’IES d’Alcarràs, va explicar ahir que aquest projecte serveix per posar en pràctica continguts que s’imparteixen a l’assignatura Economia de l’Empresa.

L’objectiu és potenciar joves talents en el món empresarial a partir d’una simulació

“No és el mateix explicar nocions teòriques que formar part d’un concurs com aquest, els estudiants es motiven molt més i aprenen sobre casos reals”, va afirmar. I és que el concurs proposa als participants una simulació d’una empresa fictícia. L’objectiu és proposar accions de vendes, polítiques de preu, publicitat i màrqueting per aconseguir el millor compte de resultats possible, la qual cosa els donarà més o menys puntuació en la classificació.

“No aconsegueix més punts el que guanya més diners, sinó el que aconsegueix millor resultat entre despeses i guanys”, va afegir. Tots els equips que han arribat fins a semifinals compten amb un diploma acreditatiu per afegir-lo al currículum. Els que arriben a la final tenen, a més, l’oportunitat d’emportar-se un premi en metàl·lic.

En total, hi ha 14.420 euros en premis. Es repartiran entre els vint millors equips de la final, que rebran cadascun 400 euros. A més, hi ha altres premis especials per als cinc millors equips del rànquing.

tracking