SEGRE

SEMINARI

Formació a Lleida per evitar riscos alimentaris

Dirigida a carnissers i restauradors

Responsables del curs amb Marta Quintana (segona esquerra).

Responsables del curs amb Marta Quintana (segona esquerra).MISSATGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La falta de professionalització d’una part del sector alimentari que ofereix productes als consumidors, ja sigui en restaurants, botigues o a través de càterings, pot posar en risc la seguretat de les persones que pateixen al·lèrgies o intoleràncies alimentàries. Així ho va alertar aquest dimecres l’especialista en Dret Alimentari Marta Quintana en el marc d’una jornada de formació dirigida a professionals del sector a Lleida.

Segons Quintana, sí que està constatat que les empreses compleixen d’una “forma elevada” els requisits quant a l’etiquetatge dels productes. En canvi, en la restauració hi ha “incompliments” que fan que en determinats casos “no es prenguin del tot seriosament” aspectes com el fet de tenir en compte que una “mínima contaminació creuada en el gluten pot acabar amb la vida dels afectats”.

La jornada va servir als professionals per descobrir noves eines tecnològiques que afavoreixen aquest control de seguretat alimentària. Una trentena de professionals entre restauradors, carnissers, xarcuters i artesans agroalimentaris van assistir a aquest seminari impulsat per l’Aula de Formació de 9Grup.

RECUPERA L'ENTREVISTA A MARTA QUINTANA

"Si consideres que un bar t'ha fet un cafè dolent, tens dret a no pagar-lo"

La Marta Quintana es defineix a ella mateixa com “una advocada rara” i, d’entrada, aquest és un bon punt de partida per posar atenció a l’explicació del que fa. Juntament amb el seu marit, agrònom, porten una gestoria alimentària amb seu a Almacelles dedicada al dret alimentari. 

Entrevista

tracking