SEGRE

MODA

La dissenyadora italiana Laura Biagiotti està greu en un hospital de Roma

Coneguda com "la reina del caixmir", va ser la primera dissenyadora italiana en desfilar a Pequín el 1988

La dissenyadora italiana Laura Biagiotti està greu en un hospital de Roma

La dissenyadora italiana Laura Biagiotti està greu en un hospital de RomaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dissenyadora italiana Laura Biagiotti, de 73 anys, pateix un sever dany cerebral i es troba hospitalitzada en estat greu en el centre romà Sant’Andrea, després que dimecres patís una aturada cardíaca.

La dissenyadora, que es coneix com "la reina del caixmir", va ser ingressada a l’hospital romà a última hora de la tarda d’ahir després de patir una aturada cardíaca, informen avui els mitjans locals.

Biagiotti va ser traslladada immediatament amb pronòstic reservat a la unitat de cures intensives de l’hospital, on es troba internada.

La seua filla, Lavinia Biagiotti Cigna, ha partit amb urgència des de Londres, on es trobava per feina, per volar a la capital italiana.

Nascuda a Roma l’agost 1943, Biagiotti s’ha caracteritzat durant bona part de la seua vida professional per l’ús del caixmir a les seues peces per generar en el consumidor una sensació extremadament agradable, tant és així que li va valer el sobrenom de "la reina del caixmir" per The New York Times.

Va estudiar arqueologia cristiana a la Universitat de La Sapienza de Roma, però la seua passió per la moda li venia de família: la seua mare, Delia Soldaini Biagiotti, es va convertir en els anys seixanta en una veritable icona de la moda italiana amb el seu taller de costura fundat en el carrer Salaria de Roma.

Laura Biagiotti no va tardar a seguir els passos de la seua mare i va ser molt més enllà ja que va aconseguir donar-li un aire nou a les seues col·leccions i impulsar-les més enllà de les fronteres transalpines.

De fet, va ser la primera dissenyadora italiana en desfilar a Pequín el 1988, uns anys en els quals la Xina era un mercat per descobrir, i menys d’una dècada després, el 1995, va presentar una col·lecció el Gran Teatre de Moscou.

L’any passat, Laura Biagiotti va celebrar 50 anys de carrera en la moda.

tracking