SEGRE

LLEURE ENOLOGIA

DVins de rècord a Agramunt

El bon temps propicia una gran afluència de públic i la venda de 15.000 tiquets a la cinquena mostra de caves i vins de proximitat || Amb rutes enològiques per espais emblemàtics

La gastronomia també és molt present en aquesta fira, que reuneix centenars de persones al passeig del Sió d’Agramunt.

La gastronomia també és molt present en aquesta fira, que reuneix centenars de persones al passeig del Sió d’Agramunt.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les altes temperatures d’ahir, que van fer que els termòmetres superessin de llarg els 30 graus centígrads, van propiciar que la cinquena edició de la mostra de vins i caves de proximitat d’Agramunt, DVins, superés totes les expectatives de l’organització, l’associació Festa, Gastronomia i Cultura. El seu president, Jordi Figuera, va explicar que van vendre 15.000 tiquets, uns tres mil més respecte a la passada edició, en la qual una forta tempesta va fer acte de presència només un parell d’hores després d’obrir les portes. Les centenars de persones que ahir a la tarda i a la nit es van atansar al passeig del Sió d’Agramunt van poder degustar més de cent vint varietats de vins i caves d’un total de vint-i-quatre cellers de les DO Costers del Segre, Montsant i Cava, així com productes de proximitat d’una dotzena d’expositors del territori, entre els quals es va estrenar Lo Pernil de Ponent de Balaguer.

El maridatge de vi i gastronomia va ser amenitzat amb la música de La Catxibanda, BTR i Bon Vi i la celebració de la 43a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma. A més, al matí es va celebrar la tercera ruta enologicocultural, en la qual els assistents van poder visitar i conèixer més detalladament quatre espais emblemàtics i molt turístics d’Agramunt mentre degustaven vins i productes locals: l’església de Santa Maria, l’Espai Guinovart, Lo Pardal i el pont romànic.

Els assistents van poder degustar 120 varietats de 24 cellers i productes d’una dotzena d’expositors

La mostra DVins s’ha aconseguit consolidar en el calendari firal de Lleida. De fet, a Agramunt i rodalies és una activitat que el públic espera amb ganes, perquè es tracta d’un vespre que ofereix l’ocasió de passar una bona estona amb amics o familiars mentre es degusta i es coneix una gran varietat de productes de proximitat de mans precisament dels seus productors.

Segons Figuera, “a DVins oferim un valor afegit, i és que no volem distribuïdors ni venedors, sinó que volem que vinguin els mateixos productors a fi que els visitants puguin conèixer de primera mà les característiques dels productes, com estan elaborats, entre altres detalls i curiositats que només poden respondre ells”.

Aquest any, a més a més, el certamen DVins havia organitzat una activitat prèvia per escalfar motors. Va ser diumenge passat i va consistir en un peculiar tast de vins de missa a la capella dels Socors, a càrrec del premiat sommelier Jordi Martínez.

La gastronomia també és molt present en aquesta fira, que reuneix centenars de persones al passeig del Sió d’Agramunt.

La gastronomia també és molt present en aquesta fira, que reuneix centenars de persones al passeig del Sió d’Agramunt.SEGRE TÀRREGA

tracking