SEGRE

“Som una activitat essencial”, diuen els caçadors

L'Agrupació de Societats de Caçadors i Pescadors de Catalunya demana a les persones que accedeixin a una zona on s'està caçant que portin roba cridanera i facin soroll

Un senyal alerta de perill per una batuda de caça

“Som una activitat essencial”, diuen els caçadorsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de l’accident mortal durant una cacera a Canejan, a la Val d’Aran fa una setmana, l’Agrupació de Societats de Caçadors i Pescadors de Catalunya demana més “coresponsabilitat” a la ciutadania i reclama que es faci “més pedagogia”. “La caça és una activitat necessària per protegir l’agricultura, evitar accidents de trànsit o lluitar contra l’amenaça de la pesta porcina”, va assenyalar el secretari de l’entitat, Enric Vélez. “Els caçadors som els primers interessats que hi hagi seguretat”, va apuntar Vélez, i va lamentar que en algunes ocasions es troben amb ciutadans que “se salten els senyals, s’enfaden i insulten” els caçadors. També va constatar que cada vegada els caçadors són persones més grans i costa trobar relleu.

L’afluència de persones a les muntanyes, boscos i finques privades ha crescut molt en els últims temps i això, segons l’Agrupació, pot provocar conflictes de seguretat. Vélez va demanar a la gent que, si accedeixen a una zona on s’està caçant, portin roba cridanera i facin soroll. “Una batuda es concentra en un lloc molt concret i durant unes hores, per la qual cosa no costa donar la volta i anar a passejar o fer esport a una altra zona”, va assenyalar. També va remarcar la baixada en el nombre de llicències i que costa molt trobar relleu. “Som pocs i cada vegada més grans", va subratllar. 

tracking