SEGRE

VÍDEO | 'Es traurà el C1 de català ma mare': la reacció d'una infermera de Cadis a l'assabentar-se dels requisits per fer oposicions a Catalunya

Frame del vídeo de Tik Tok que va desfermar la polèmica.

"Se va a sacar el C1 de catalán mi madre": el vídeo d'una infermera de Cadis es fa viral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Es traurà el C1 de català ma mare" ha estat la resposta d’una infermera de Cadis que treballa a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona quan s’ha assabentat que per superar les oposicions per obtenir una plaça fixa al sistema sanitari català és necessari acreditar el nivell C1 d’aquesta llengua. La noia, que apareix al vídeo amb una companya de Granada i una altra de Sant Sebastià es mostra molt enfadada amb "el puto C1 de català" sol·licitat per a aprovar les "putes oposicions". Però la seua sorpresa augmenta quan la noia de Sant Sebastià li explica que ja s’ha apuntat al curs i fins i tot es posa a parlar en català, davant del qual la gaditana respon: "Clara si us plau, m’estàs desmuntant el vídeo, tia".

"Les llengües no poden ser una barrera per als professionals sanitaris. Defensem que el català sigui un mèrit i no un requisit en la sanitat", va dir el passat 28 de gener Dolors Montserrat, ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat entre 2016 i 2018 en el govern de Mariano Rajoy i actual portaveu del grup popular al Parlament Europeu.

No van en la mateixa línia la majoria de reaccions al vídeo de la infermera andalusa. El debat sobre si la llengua catalana ha de ser un requisit obligatori per a treballessin Catalunya està, una vegada més, servit.

tracking