SEGRE

Les sopes

Hivern, estiu, primavera, tardor, sempre tenim un forat buit per a un brou, un consomé o una sopa de marisc.

Les sopes

Les sopes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

N’hi ha que en són fanàtics fins a la medul·la i d’altres que només prenen escudella per Nadal però les sopes són un plat que ens trobem a totes les taules de tots els restaurants del món. De tot tipus d’ingredients i de més lleugeres, com serien els consomés o brous de verdures, fins a les més contundents com els ramen japonesos o la sopa Tom ka tailandesa.

Es pot fer un viatge gastronòmic per les sopes d’arreu del món i una de les característiques més curioses és que molts països –nosaltres bàsicament les consumim més a l’hivern– les prenen a totes hores i en temperatures molt calentes.

  • Escudella: Sopa catalana per excel·lència –es diu que al segle XIV ja se’n cuinava–, considerada la primera referència de sopa a Europa. És un ritual.
  • Sopa de ceba: Omnipresent en les cartes de restaurants de tot el món. La reina de les sopes a França juntament amb la bullabessa però més humil. La torrada amb el formatge desfet és per llepar-se’n els dits.
  • Gumbo: Una sopa típica de Louisiana, Estats Units, datada del segle XVIII, molt contundent amb base de carn o marisc, i lligada amb farina i mantega. Inclou trossos de llonganissa, marisc que es barregen amb la sopa.
  • Ramen: Un dels brous més coneguts del Japó, present a tot el món. És un brou potent de cansalada de porc i miso acompanyat d’ou, alga nori, fideus ramen i el porc del brou. N’hi ha de moltes varietats.
  • Sopa de cacauets: Famosa a l’oest de l’Àfrica. Una sopa que data del segle XVI. Es pot trobar tant espessa com més lleugera amb tocs picants. S’acompanya amb arròs o cuscús. Antigament es feia anar un altre tipus de cacauet fins que al segle XVI va arribar el cacauet actual d’Amèrica.
  • Birria: Provinent de l’estat de Jalisco (Mèxic). És una sopa a base de cabra però que actualment té diferents versions amb porc i vedella. Molt densa i potent. Es cuina a foc molt lent. S’utilitza tomàquets verds i ceba, típics mexicans.
Les sopes

Les sopes

tracking