SEGRE
Ingredients

IngredientsROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

INGREDIENTS: - 5 carxofes, 1 bròquil, 2 porros, 1 ceba, 1 vas de sidra o vi blanc, 1,5 litres d'aigua o brou vegetal, oli d'oliva, 5 cullerades de crema de llet, uns daus i unes làmines de pernil - Per decorar: sal i pebre, 4 gambes i 5 o 6 avellanes

Elaboració: Preparar un sofregit amb la part blanca dels porros i la ceba, tallats a làmines fines i oli. Salar lleugerament. Quan comenci a estar daurat, afegir-hi el bròquil tallat a làmines. Pelar 4 carxofes eliminant les fulles més dures, tallar a làmines i incorporar-les al sofregit, juntament amb la sidra o vi blanc; ho deixem coure uns 5 o 6 minuts més, afegim el brou de verdures o l’aigua; rectifiquem de sal, i deixem agafar el bull a foc alt; després ho deixem a foc mitjà durant 25-30 minuts, fins que la carxofa estigui cuita.

Mentre cou la verdura, preparem l’acabat del plat: Fem un oli d’avellanes, triturant-ne 5 o 6 en un morter i afegint-hi l’oli d’oliva. Reservem. Passem els daus de pernil durant uns segons per la paella, i el deixem escórrer en un paper absorbent. Fem el mateix amb les làmines de pernil, que quedaran una mica cargolades. Tallem la carxofa restant a làmines fines; les fregim amb oli d’oliva abundant ben calent. Quan tinguin una textura cruixent, traiem de l’oli i deixem també sobre paper absorbent. Reservem

Quan la verdura estigui cuita, treure-la del foc i triturar-la amb la batedora fins que obtinguem una crema ben fina. A continuació, passar pel colador xinès per eliminar els pèls de la carxofa: ens quedarà una crema molt suau. La posem de nou al foc, i hi afegim la crema de llet i ho salpebrem. Ho deixem uns minuts més, remenant amb delicadesa.

Per acabar, coem les gambes a la mateixa paella on hem cuit el pernil, volta i volta, i apartem.

Ho presentarem en un bol o plat fondo. Hi posem la crema, posem al mig els daus de pernil i els encenalls de carxofa, una gamba i acabem amb unes gotes de l’oli d’avellana.

Servir calent.

tracking