SEGRE
Nintendo Switch

Nintendo Switch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els amants de la marca nipona estan d’enhorabona. Nintendo acaba d’anunciar Switch, el nou dispositiu que té per objectiu trencar amb l’hàbit de jugar en un sol espai, ja que un dels aspectes més característics és la simplicitat amb què la Switch es pot convertir d’una consola portàtil en una de convencional connectada a la televisió de casa. Un altre dels aspectes diferencials de la proposta de Nintendo és el tipus de comandament, anomenat Joy-Con, dues peces que es poden incorporar als costats de la pantalla de joc per convertir-la en una consola portàtil o, si juguem des d’un lloc estàtic o gran pantalla, desenganxar Joy-Con i jugar-hi en dues posicions diferents, ja sigui com un comandament tradicional o com els sofisticats de la vella Wii, amb una peça a cada mà i fent moviments amb els braços. Recapitulant, Nintendo Switch és una consola formada per una pantalla de 6 polzades, dos parts de comandaments adaptables i un adaptador per la pantalla.

Com ens té habituats el fabricant japonès, d’entre els primers jocs anunciats en destaquen una versió de Mario i un Zelda, com no podia ser d’altra manera, però ja han anunciat una xarxa de desenvolupadors de la talla de Capcom, Activision, Konami o Sega que té per objectiu augmentar la col·lecció de propostes i fer la consola més atractiva. Parlant de jocs, els hem de dir que tornaran a venir en cartutxos, un sistema que els recordarà a les velles consoles com, sense anar més lluny, la Super Nintendo.

La notícia també ha vingut amb algun element negatiu, com la durada de la bateria, que serà d’unes tres hores, menys que més, i pel preu, que se situarà prop dels 300 euros, una xifra relativament alta si tenim en compte que consoles de gamma superior com la X-Box o la Playstation tenen fins i tot preus inferiors.

Amb tot, la polivalència de la Switch donarà molt joc per l’estil diferent de jocs que aportarà i pel públic al qual s’adreça, sobretot l’infantil i familiar, un nínxol de mercat que Nintendo ha dominat a la perfecció els darrers anys amb la Wii. 

tracking