SEGRE

política municipal

El ple de la Paeria aprova el pressupost per al 2017 amb els vots a favor de PSC, PP i C's

Els comptes ascendeixen a 170,5 milions d'euros, un 8,68% més que els del 2016

Una imatge del ple

El ple dóna llum verda als comptes de l'EMULleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria ha aprovat aquest dimecres els pressupostos de la ciutat per a l’any que ve amb els vots favorables de l’equip de govern del PSC, dels quatre regidors Ciutadans i dels dos del Partit Popular.

Pdecat i Unió, ERC, la Crida per Lleida i el Comú de Lleida s’hi ha oposat.

Ciutadans i el Partit Popular hi han votat a favor després que s’hagin acceptat les seves esmenes. D’una banda la rebaixa lineal de l’IBI i de l’altra les referents a temes de transparència.

Els comptes ascendeixen a 170,5 milions d'euros, un 8,68% més que els de l'actual exercici, dels quals 10 milions corresponen a inversions. L'alcalde Àngel Ros ha destacat el "caràcter social" del pressupost, mentre CiU, ERC i la Crida han criticat que no s'hagi acceptat cap de les seves esmenes, i el Comú ha qualificat els comptes d'"il·legals i irrealitzables".

Per manca de suports, l'equip de govern ha acabat retirant la proposta d'increment de la tarifa de l'aigua i els 2,5 milions d'euros que la Paeria haurà d'aportar per la compra d'aigua sortiran directament del pressupost municipal.

D'altra banda, el Partit Popular i Ciutadans han votat favorablement, al costat de l’equip del govern del PSC, els comptes de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, una condició indispensable per tirar endavant els pressupostos de l’ajuntament de Lleida per al 2017.

Del debat del ple s’ha retirat la proposta de modificació de les tarifes del servei d’abastament d’aigua i de sanejament ja que no comptava amb el suport de cap de les formacions. Per això el pressupost compta amb una partida de dos milions i mig d’euros per a la compra de l’aigua al canal de Pinyana.

tracking