SEGRE

EDUCACIÓ PREINSCRIPCIÓ

Queixa al síndic de l’Ampa del col·legi La Mitjana per l’accés a l’ESO

Afirma que una trentena d’alumnes les famílies dels quals resideixen a Balàfia estan en desavantatge || Ensenyament replica que hi ha prou oferta de places per a tots

Façana de l’institut La Mitjana, que està al costat de l’escola de primària del mateix nom.

Façana de l’institut La Mitjana, que està al costat de l’escola de primària del mateix nom.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació de Mares i Pares (Ampa) del col·legi La Mitjana de Pardinyes ha presentat una queixa al síndic de Greuges de Catalunya en la qual denuncia que una trentena d’alumnes del centre les famílies dels quals resideixen a Balàfia estaran en desavantatge davant la resta a l’hora d’inscriure’s als dos instituts del barri per cursar l’ESO. El president de l’Ampa, Eloi Castellnou, va explicar que el primer any en què l’escola va entrar en servei, Ensenyament va assignar aquest centre a alumnes de P-3 de setze famílies de Balàfia que no havien pogut accedir al Països Catalans, i que el segon any va succeir el mateix amb un nombre similar que no van entrar ni a Països Catalans ni al Pinyana. “Per acceptar, llavors van demanar que se’ls assegurés que podrien fer l’ESO a l’institut annex de La Mitjana”, va assenyalar Castellnou, que va afegir que Ensenyament així ho va fer, i que el 2011 va tornar a comprometre-s’hi verbalment.

Aquest curs, els primers setze alumnes, juntament amb la resta de la primera promoció del col·legi, acabaran Primària i han d’inscriure’s a l’ESO per al vinent. Com la resta de col·legis de Pardinyes, La Mitjana té una doble assignació a l’institut annex del mateix nom i al Josep Lladonosa, però l’Ampa adverteix que el problema és que, en cas que la demanda superi l’oferta de places, aquestes famílies de Balàfia patiran un greuge comparatiu, ja que en el barem per ordenar les inscripcions tindran menys punts que les del barri al residir fora i hauran de competir també amb altres de fora que hagin inscrit els seus fills en aquests centres. “Aquestes famílies quedaran en mans de l’atzar”, va destacar Castellnou. Va afegir que durant els dos últims anys Ensenyament ha anat donant llargues a la seua demanda de buscar una solució, per la qual cosa van decidir adreçar-se al síndic. “Li vam remetre un primer escrit el març passat, i el 26 de setembre, com que el delegat d’Ensenyament no ens havia atès, vam tornar a reclamar-li que dictamini sobre aquest assumpte”, va detallar. “Llavors ens va notificar que havia demanat la documentació a Ensenyament, i el passat 8 de novembre ens va enviar una carta en què deia que el departament encara no l’hi havia entregat”, va concloure. Per la seua part, el delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va manifestar que els dos instituts del barri tenen prou places per acollir tots els alumnes que acaben Primària als col·legis de Pardinyes, i que a més no tenen gaire demanda per part d’altres barris. Així, va considerar “molt improbable” que famílies que resideixen fora de Pardinyes puguin tenir més punts que aquestes de Balàfia en el cas que finalment la demanda superés l’oferta.

tracking