SEGRE

EDUCACIóN

La meitat de les preguntes de l'avaluació de Batxillerat podran ser de test

Les proves versaran sobre les matèries generals troncals de segon curs de la modalitat elegida i es podrà examinar d’almenys dos de les troncals d’opció per pujar nota

La meitat de les preguntes de l’avaluació de Batxillerat podran ser de test

La meitat de les preguntes de l’avaluació de Batxillerat podran ser de test

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La meitat, com a màxim, de les preguntes de cada prova de l’avaluació de Batxillerat per accedir a la Universitat podran ser d’"opció múltiple" (tipus test), amb una sola resposta correcta i inequívoca, el que no exigirà cap redacció per part de l’alumne.

Les proves versaran sobre les matèries generals troncals de segon curs de la modalitat triada de Batxillerat; els alumnes que desitgin millorar nota podran examinar-se, a més, d’almenys dos de les troncals d’opció.

Consta així en el projecte d’ordre ministerial de característiques i disseny d’aquesta avaluació del curs 2016-2017, a què ha tingut accés Efe.

Aquest projecte canvia respecte a l’anterior (de setembre passat, que també regulava l’avaluació d’ESO), ja que ara s’ha d’adequar al decret-llei que aprovarà el Consell de Ministres per reformar les anomenades "revàlides", que ja no seran obligatòries per a tots els alumnes ni tindran efectes acadèmics, segons van acordar Educació i les comunitats.

Així, l’avaluació de Batxillerat es realitzarà "exclusivament" per a l’alumnat que vulgui accedir a estudis universitaris.

L’avaluació es considerarà superada amb una nota de 4 o més. La d’accés a la Universitat haurà de ser un 5 com a mínim, ponderant un 40 % la qualificació de la prova i un 60 % la final de Batxillerat.

Com a mínim, el 50 % de les preguntes de cada prova hauran de ser obertes (l’alumne ha de construir la resposta correcta, que no és única) i semiobertes (resposta inequívoca que necessita una breu construcció escrita). La resta podran ser d’opció múltiple (es tria una de les respostes proposades).

Cada prova, una per assignatura, constarà d’un mínim de dos preguntes i un màxim de quinze.

Seran 90 minuts per prova, amb descansos mínims de 20, en un màxim de quatre dies (podran ser cinc en les comunitats amb llengua cooficial).

Les administracions educatives, en col·laboració amb les Universitats, organitzaran la realització material dels exàmens.

"Les Universitats assumiran les mateixes funcions i responsabilitats que tenien en relació amb la Prova d’Accés a la Universitat" vigent fins el curs passat, diu el projecte.

No obstant això, les administracions podran delimitar l’abast d’aquesta col·laboració en la realització de les proves.

Preferentment, les proves es contextualitzaran en entorns pròxims a la vida de l’alumnat: situacions personals, familiars, escolars i socials, a més de científics i humanístics.

Segons el projecte, les comunitats "podran administrar qüestionaris de context" per als alumnes.

L’avaluació haurà de finalitzar abans del 10 de juny i la convocatòria extraordinària abans del 8 de juliol o del 15 de setembre, segons el mes que decideixin les administracions.

Segons una disposició transitòria, els alumnes que estudiïn aquest curs assignatures del Batxillerat de la LOE no necessitaran superar aquesta avaluació per accedir a la Universitat, i s’aplicarà igual criteri als qui van obtenir el títol de Batxiller el curs passat i no van superar la Selectivitat.

"En ambdós casos -es precisa- i quan aquest alumnat no es presenti a la prova, la qualificació per a l’accés a estudis universitaris serà la final obtinguda en Batxillerat".

tracking