SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Condemnada una banda que traficava al Barri Antic

Sis acusats accepten cadascun dos anys de presó i una multa de 1.500 € || Fiscalia en demana l’expulsió del país durant 10 anys

Un moment del judici celebrat ahir a l’Audiència de Lleida.

Un moment del judici celebrat ahir a l’Audiència de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sis homes acusats de traficar amb drogues al Barri Antic, detinguts durant una batuda el 2015, van ser condemnats ahir cadascun d’ells a una pena de dos anys de presó i a pagar una multa de 1.500 euros. És l’acord al qual van arribar les parts en el judici que es va celebrar a primera hora a l’Audiència de Lleida. Un setè acusat, l’única dona, va quedar finalment absolta després que la Fiscalia en retirés l’acusació en contra.

Els sis condemnats per un delicte contra la salut pública són veïns de Lleida i originaris de Gàmbia, Guinea, Nigèria, Mali i República de Benín. Tots ells van reconèixer davant del tribunal que es dedicaven a vendre cocaïna, heroïna i marihuana des d’un edifici de quatre plantes situat al centre de la ciutat, on vivien. El ministeri públic en sol·licitarà ara l’expulsió del país durant deu anys com a substitutiu de la pena. Un d’ells té permís de residència de llarga estada; un altre està pendent que es resolgui la seua petició d’asil; i la resta es troben al país en situació irregular.

Van reconèixer que venien marihuana, heroïna i cocaïna des d’un edifici del carrer Boters

Segons l’escrit de la Fiscalia, els compradors accedien als pisos a buscar la droga i els detinguts els la llençaven des del balcó.

El 16 de juliol del 2015, una batuda antidroga de la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana va acabar amb diverses detencions. La resta es van efectuar al cap d’un mes. Els escorcolls es van fer en pisos del número 8 del carrer Boters. S’acusava els detinguts de vendre marihuana, haixix i cocaïna en dosis petites a particulars. L’operatiu va permetre decomissar 158 bossetes de cànnabis preparades per ser distribuïdes, 100 grams d’aquesta mateixa droga però sense preparar, 12 dosis de cocaïna, 53 d’heroïna i prop de 1.000 euros en metàl·lic.

tracking