SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Indemnització de 10.000 € a una dona per una caiguda a la Bordeta

Un jutjat de Lleida condemna la companyia d’assegurances de la Paeria pel mal estat de les rajoles || Es va fracturar un braç i va estar quatre mesos impedida

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un jutjat de primera instància de Lleida ha condemnat Zurich Insurance, com a companyia d’assegurances de l’ajuntament de Lleida, a indemnitzar una veïna de la ciutat amb més de 10.000 euros per les seqüeles sofertes després d’una caiguda causada pel mal estat d’unes rajoles. L’incident va tenir lloc l’abril del 2014 a prop d’una marquesina a l’altura del número 93 d’avinguda de les Garrigues, al barri de la Bordeta. El jutge ha estimat la demanda de l’afectada, representada per Merino Advocats, i obliga la companyia d’assegurances a rescabalar-la amb 9.871 euros més els interessos, per això l’import total a abonar supera els 10.000 euros.

Segons la sentència, el jutge dictamina que l’accident es va produir pel “mal estat de les rajoles”. Per a això, han estat clau dos persones que van presenciar la caiguda i van declarar com a testimonis, així com la mateixa Paeria que, segons el magistrat, “no només reconeix haver reparat les rajoles de la zona on es va produir l’incident, sinó també la necessitat de reparació al carrer”. Es basa en l’article 1902 del Codi Civil en el qual s’estableix que “el que per acció o omissió causa mal a un altre, intervenint culpa o negligència, està obligat a reparar el mal causat”. En canvi, assegura que les contraproves “no són de prou entitat”.

La Paeria va reconèixer que va reparar les rajoles de la zona on es va produir l’accident pel mal estat

En aquest sentit, la sentència es refereix a l’informe de la Guàrdia Urbana en el qual afirmava que “el paviment té diferents irregularitats al llarg de la via però res fora de l’habitual a qualsevol vorera de la ciutat”. Tanmateix, el magistrat de Primera Instància reitera que “no hi ha raó per posar en dubte uns fets que han estat confirmats per dos testimonis sense interès en l’assumpte i completament imparcials”.

Com a conseqüència de la caiguda, la dona va estar impedida durant quatre mesos (124 dies) al fracturar-se un braç. La resolució no és ferma i ha estat recorreguda per la companyia d’assegurances.

Altres pagaments per caigudes per un clot, una escultura o el bus? La Paeria va assumir el mes de febrer passat l’obligació d’indemnitzar una dona que va patir lesions al caure per un clot en una vorera d’Alcalde Porqueres, però només li va concedir el 60% de la quantitat que demanava a l’argumentar que “la vorera és ampla, el desperfecte era visible i, a més, la caiguda es va produir amb llum diürna”. La dona, que va patir la caiguda el setembre del 2014, demanava 5.548 € i el consistori li va concedir 3.329 €. El 2014, la Paeria ja va pagar 26.655 € a una dona per les lesions sofertes a l’entrepussar amb una de les 261 plaques que conformen l’escultura de la plaça Víctor Siurana. En una sentència més recent, un jutjat de Lleida va condemnar Autobusos Lleida a indemnitzar amb 1.979 euros una dona al caure amb el seu nadó a Prat de la Riba.

tracking