SEGRE

EDUCACIÓ FORMACIÓ

“S’ha d’ensenyar els nens a utilitzar bé el mòbil, no prohibir-lo”

Opinió de docents universitaris a les Jornades Pedagògiques de Maristes

Nens participant en un dels jocs cooperatius.

Nens participant en un dels jocs cooperatius.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ús del mòbil i les xarxes socials per part dels nens i adolescents preocupa pares i docents, però prohibir-lo no és la solució. Això van defensar ahir en un debat sobre l’accés dels nens a la tecnologia a les IV Jornades Pedagògiques de Maristes els docents de la Universitat de Lleida Enric Brescó i Jordi Cano (el segon també professor d’aquesta escola).

“Amb la prohibició sota l’excusa del ciberassetjament, t’oblides del problema, que passa a les famílies, però a l’escola es pot fer molt més amb formació, educació i acompanyament”, van indicar, i van remarcar que “es prohibeix a Primària i als 12, 13, 14 anys i el dia que el nen tingui mòbil, com actuarà? Ningú l’hi haurà ensenyat”. En aquest sentit, recentment l’institut Torre Vicens ha prohibit portar el mòbil al centre als alumnes de primer i segon d’ESO.

Els professors van advocar per ensenyar a utilitzar correctament el mòbil i les xarxes en edats primerenques ja a Infantil i Primària. “Parlar de problemes de la tecnologia no significa portar el mòbil a l’aula, sinó treballar sobre els bons usos del mòbil, les xarxes i internet. Començar a formar als tretze és un error”.

També van advocar per la formació de les famílies, “que sembla que han abdicat a favor de l’escola”, perquè entenguin que “els seus fills són digitals i prohibir-los (internet) els afecta la socialització digital, molt important en l’adolescència”. “Haurien de formar-los sobre la privacitat de les dades, el que es pot publicar o no. Però hi ha pares que els exposen des del naixement i això és un error perquè no pensen en la seua vida futura i en com els pot repercutir en la inserció laboral”, van destacar. “Els pares s’han de preocupar de l’ús i els continguts que consumeixen, no només del temps que passen amb el mòbil o internet”, van afegir.

Des del mes de novembre passat i fins al maig es desenvoluparan un total de vint-i-cinc tallers en els quals participaran uns sis-cents alumnes i mestres de diferents col·legis i centres d’educació especial.

Tallers de jocs cooperatiusEls educadors de la ludoteca municipal de Cappont van organitzar el taller Jocs cooperatius, dirigit a alumnes d’entre vuit i deu anys (tercer i quart de Primària) i que té per objectiu millorar-los les habilitats socials.

tracking