SEGRE

EDUCACIÓ

Els alumnes cada vegada aproven més

L’índex de graduats d’ESO augmenta en cinc cursos del 81,5% al 88,8%, sobretot a causa de la recuperació dels exàmens de setembre || A la UdL la mitjana d’aprovats assoleix el 84,4%

Alumnes que es van enfrontar a la selectivitat el juny de l’any passat.

Alumnes que es van enfrontar a la selectivitat el juny de l’any passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els estudiants d’Educació Secundària Obligatòria i els de la Universitat de Lleida cada vegada aproven més. Segons dades de la conselleria d’Ensenyament, en cinc cursos el percentatge de graduats d’ESO a la província ha passat del 81,57% (2.719 d’un total de 3.333 alumnes avaluats de quart) al 88,8% (3.111 de 3.502) mentre que la mitjana d’aprovats a la UdL fa anys que ve en ascens i el curs passat es va situar al 84,4%, davant el 83,7 per cent de l’anterior.

Directors d’instituts atribueixen l’augment de la taxa de graduació a l’ESO essencialment a la recuperació dels exàmens de setembre, que es van reimplantar el 2013. Fins aleshores els que suspenien havien d’afrontar les proves de recuperació el mateix mes de juny, només dos setmanes després dels exàmens que no havien superat. En canvi, al passar-los al setembre i tenir l’estiu per estudiar són molts els que aconsegueixen aprovar-los. De fet, el curs passat, dels 3.502 estudiants avaluats es van graduar al setembre 767, una xifra que suposa un 21,9%. La mitjana catalana va ser aquest curs del 19,1%. Així mateix, 256 van haver de repetir curs i a 135 se’ls va expedir el certificat d’ESO, cosa que significa que no van aconseguir el graduat.

L’avaluació continuada i la falta d’ocupació, causes del millor rendiment entre els universitaris

Un altre dels factors que apunten els directors és l’increment d’optativitat a quart d’ESO, ja que els alumnes poden triar més matèries en funció dels seus interessos.

A la UdL, Fisioteràpia repeteix a dalt de tot de la classificació, amb un 96,1%, i la segueixen Infermeria, amb un 95,9% (escala un lloc) i Educació Social i Psicologia, les dos amb un 93,3 per cent.

El degà de la facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, Joan Blanco, va atribuir l’elevat índex d’aprovats d’aquests estudis al fet de ser molt vocacionals i que la nota d’accés és cada vegada més alta, la qual cosa garanteix, assegura, un bon rendiment.

Altres docents consultats apunten també com a factors de la millora general del percentatge d’aprovats a la Universitat de Lleida al sistema d’avaluació continuada que obliga els estudiants a portar les matèries al dia i a l’augment de la motivació al constatar la necessitat d’una millor formació davant de la falta d’ocupació juvenil a causa de la crisi.

D’altra banda, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans manté avui la vaga contra la llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, malgrat que tots els sindicats educatius la van desconvocar, i ha previst una concentració a les 12.00 davant del Rectorat.

tracking