SEGRE

habitatge

La Generalitat ajuda 3.000 famílies a pagar el lloguer i evita 300 desnonaments a Lleida el 2016

A la demarcació hi ha uns 1.200 habitatges de parc públic destinats a lloguer social

La clausura de la jornada a Lleida sobre nova llei del dret a l'Habitatge, amb la consellera Meritxell Borràs.

La Generalitat ajuda 3.000 famílies a pagar el lloguer i evita 300 desnonaments a Lleida el 2016Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat ha ajudat en l’últim any 3.000 famílies a pagar el lloguer i ha evitat 300 desnonaments a la demarcació de Lleida a través d'ajuts d'emergència i la mediació de l'Ofideute amb els bancs. La consellera d’Habitatge, Meritxell Borràs, ha assegurat aquest divendres a Lleida, en la cloenda de les jornades de formació sobre la llei del dret a l'habitatge, que aquestes dades signifiquen que la situació d'emergència més aguda està superada i que el nombre de casos s'estabilitza perquè el Govern hi destina més recursos.

El reallotjament d'aquestes famílies sí que ha augmentat de 61 casos al 2015 a 87 l'any passat. A més, els ajuts al pagament del lloguer o la hipoteca convocats anualment han pujat prop d'un 30 per cent fins arribar als 3.200. I és que la dotació econòmica també s'ha incrementat de 3,6 milions d'euros als 4,8 de l'any passat. De fet, Borràs valora que la situació més greu ha passat i que ara, el nombre de famílies vulnerables es manté.

La nova llei del dret a l'Habitatge que ha estat presentada aquest divendres a Lleida va ser aprovada a final d'any i va entrar en vigor el 30 de desembre. Substitueix la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que el Tribunal Constitucional va suspendre a petició del govern espanyol. L'objectiu de la normativa és dotar l'administració d'habitatges per destinar-los a les famílies més vulnerables.

A la demarcació de Lleida hi ha uns 1.200 habitatges de parc públic destinats a lloguer social, dels quals 1.012 són propietat del Govern i la resta estan cedits per entitats financeres.

tracking