SEGRE

INDEST

La investigació en ciències socials i humanitats s’obre camí

Tres dels investigadors de l’institut Indest.

Tres dels investigadors de l’institut Indest.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La investigació no concerneix tan sols les ciències pures, sinó que les ciències socials i les humanitats hi tenen també molt a dir. Així ho defensen Josep Maria Cots, Joan Ganau i Ximo Company, tres dels investigadors de l’Institut de Desenvolupament Territorial i Social (Indest), que congrega 26 grups d’investigació, una càtedra Unesco i un observatori de política agroalimentària.

Defensen que la seua missió és identificar un problema social i proposar solucions de manera interdisciplinària. Per exemple, saber si a les empreses de Ponent els interessa tenir personal administratiu amb competències plurilingües, i això es pot estudiar des de punts de vista econòmics, educatius i sociolingüístics, expliquen.

Els seus àmbits d’actuació són tan amplis que tenen investigadors de les facultats de Lletres, Educació, Psicologia i Treball Social i Dret, Economia i Turisme.

Consideren que el futur del finançament dels seus projecte passa per Europa ja que en el marc de l’Horitzó 2020 de la UE s’atorga un paper més important a les investigacions relacionades amb les ciències socials i les humanitats. També aposten per ser “enginyosos” i buscar complicitats al territori, escoltant les necessitats concretes d’organismes, institucions i empreses i oferint-los solucions.

tracking