SEGRE

política

PDeCAT presentarà una moció perquè la Paeria s'adhereixi al Pacte pel Referendum

El grup demana al PSC que deixi prosperar la iniciativa com ho han fet en altres municipis catalans

La roda de premsa de Toni Postius aquest dilluns

PDeCAT presentarà una moció perquè la Paeria s'adhereixi al Pacte pel ReferendumPDeCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PDeCAT i Unió ha demanat al PSC que doni suport a la moció que presentarà aquest divendres al Ple de la Paeria per demanar l’adhesió de l’Ajuntament de Lleida al Pacte Nacional pel Referèndum. La moció també vol expressar el rebuig a les sentències de condemna a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i als que eren els seus consellers durant la consulta del 9-N, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, també inhabilitats.

Segons el PDeCAT, la moció confia tenir el suport dels grups d’ERC-Avancem, la Crida CUP i el Comú de Lleida, amb qui s’ha establert contactes, però per prosperar requeriria també la complicitat del PSC, atenent que es dóna per descomptat el rebuig dels grups de Ciutadans i el PP.

En roda de premsa celebrada aquest dilluns, el president del grup del PDeCAT a la Paeria, Toni Postius, ha convidat Àngel Ros, “que havia estat el paladí del catalanisme dins del PSC”, ha dit, que se sumi a una moció que, a més, fa referència al Pacte Nacional pel Referèndum que coordina “el seu company quan va voler assolir la secretaria general del partit, Joan Ignasi Elena”.

Postius recorda que tot i que el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, s’ha mostrat contrari a subscriure el Pacte, diversos regidors socialistes hi han donat suport arreu de Catalunya. Hi han votat a favor als ajuntaments de Granollers, Sant Just Desvern, Vilanova i la Geltrú, Olesa de Montserrat, Palafrugell i Vilafant, i s’han abstingut a altres llocs com Girona, Reus, Terrassa, Vic, Sant Cugat, Olot, Platja d’Aro, Martorelles, Manlleu, Igualada i Sant Fruitós de Bages.

tracking