SEGRE

PATRIMONI

Reparació del tram de muralla de la Seu Vella de Lleida d'on van caure pedres

Situat sota la Llengua de Serp

Les obres de consolidació d’un tram de muralla sota la Llengua de Serp, al Turó de la Seu Vella.

Les obres de consolidació d’un tram de muralla sota la Llengua de Serp, al Turó de la Seu Vella.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Operaris municipals han iniciat treballs de consolidació i manteniment del tram de muralla de la Seu Vella del qual hi va haver despreniments de pedres a començaments d’aquest mes, va indicar el director del consorci del Turó, Joan Baigol. Es tracta del tram de muralla situat a la dreta de la Porta del Lleó, just sota de la Llengua de Serp i al costat d’un camí pel qual és habitual el pas de persones passejant o fent esport.

A finals de la setmana passada, aquests operaris van dur a terme una actuació preventiva en l’arc del pont Llevadís, format per pedres centenàries, segurament de mitjans del segle XVII. L’operació va consistir a sanejar alguns carreus i col·locar-ne altres de nous i va obligar a tancar l’accés al monument per aquest pas.

A Gardeny també està previst reparar la muralla i l’associació de veïns del Turó de Gardeny proposarà condicionar els camins de la zona en el marc dels pressupostos participatius. “Hi ha trams impracticables i plens de males herbes”, va assegurar ahir el president, Adolfo Roqué, que va afegir que ha de ser una zona de gaudi per a tota la ciutadania.

tracking