SEGRE

EQUIPAMENTS

Nou informe jurídic sobre la reversió del solar annex a la Llotja

El Centre de Negocis i Convencions acorda sol·licitar-ho, així com una taxació del seu valor real || Aprova també negar més pròrrogues per iniciar les torres

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions va acordar ahir encarregar un segon informe jurídic extern que determini si és possible recuperar o no a cost zero el solar annex a la Llotja on estava prevista la construcció de dos torres de pisos, que mai s’han edificat. En la reunió es va presentar un primer informe, elaborat per l’advocat del mateix CNC i basat en jurisprudència anterior, que qüestiona la reversió gratuïta de la titularitat de la finca, ara en mans de BBVA, una vegada expiri l’última pròrroga atorgada a la propietat per edificar les torres, que acaba el proper 17 d’abril, com va avançar aquest diari.

El 2007, Construccions Cerbat va pagar 49,5 milions pel solar, un import que va servir per finançar l’edificació del centre de convencions i teatre municipal. L’informe apunta la hipòtesi que en cas de plet la Paeria podria veure’s obligada a retornar aquesta quantitat més els interessos.

El consell va decidir també no atorgar més pròrrogues als titulars del solar i encarregar una taxació del valor real de mercat de la finca. El conseller delegat del CNC, Rafael Peris, ha recordat que la Paeria va aprovar una moció que insta a recuperar la finca sempre que no suposi un “sobrecost irreversible” per al CNC o l’ajuntament i es disposi de la corresponent partida pressupostària.

Després del consell d’administració, el PDeCAT i Unió va proposar “l’execució forçosa de la construcció de les dos torres previstes en el projecte inicial” en el cas que el CNC decideixi finalment no sol·licitar la reversió del solar. C’s va advocar per la “prudència” per evitar que la reversió del solar pot suposar “un cost afegit als ciutadans”. ERC va reclamar aclarir d’una vegada si és possible recuperar la finca i “prendre una determinació ja”. Així mateix, la Crida veu “tendenciós” l’informe jurídic actual i va insistir que el contracte preveu la reversió gratuïta.

El solar annex a la Llotja en el qual està prevista la construcció de dos torres de pisos.

El solar annex a la Llotja en el qual està prevista la construcció de dos torres de pisos.

tracking