SEGRE

TRÀFIC D'ÉSSERS HUMANS

Demanen 24 anys de presó per portar immigrants per prostituir-les a Lleida

Els sis acusats, jutjats des d’ahir, les haurien obligat a treballar a la ciutat

Els sis acusats, ahir a l’Audiència Provincial de Lleida.

Els sis acusats, ahir a l’Audiència Provincial de Lleida.A.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida jutja des d’aquest dimecres sis veïns de la capital del Segrià acusats de formar part d’una organització criminal que suposadament portava dones de Nigèria a la ciutat i les obligava a prostituir-se. Els processats són tres homes i tres dones, cinc d’ells de nacionalitat nigeriana i un ghanesa, dels quals un s’enfronta a una petició de 24 anys de presó mentre que la resta, a una de 12 anys. La Fiscalia considera que tots ells són autors dels delictes de tràfic d’éssers humans, organització criminal, prostitució coactiva i contra els drets dels ciutadans estrangers.

Tots els imputats van negar les acusacions. El principal acusat va assegurar que una de les suposades víctimes (ja morta) ho va denunciar perquè era la seua exparella. Per avui dijous està prevista la declaració d’unes altres de les víctimes, una d’elles protegida. La Policia Nacional la va alliberar quan l’anaven a vendre per 8.000 euros a un proxeneta després de negar-se a exercir la prostitució, segons va informar el cos policial quan va fer pública l’operació. La víctima, per la seua oposició a prostituir-se, va ser traslladada des d’Itàlia a França i finalment a Lleida, on la seua explotadora pretenia doblegar la seua voluntat.

El Ministeri Públic considera que la xarxa captava dones a Nigèria amb falses ofertes de treball, aprofitant la seua situació de necessitat, per portar-les a Europa, on les explotava sexualment. Per la seua part, alguns dels advocats de les defenses van sol·licitar anul·lar el procés i les escoltes telefòniques però el tribunal ho va descartar.

tracking