SEGRE

EDUCACIÓ

Les inscripcions tornen a superar les vacants a les escoles bressol

Reben 676 sol·licituds per a 611 places, després d’anys de ‘punxada’ || El curs passat van omplir just i en els dos anteriors en van quedar 93 i 55 de lliures

Assistents a la gala celebrada ahir a la Llotja per celebrar la Nit de l’FP de Lleida.

Assistents a la gala celebrada ahir a la Llotja per celebrar la Nit de l’FP de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les escoles bressol municipals han rebut 676 sol·licituds durant la preinscripció per a les 611 vacants que oferia de cara al pròxim curs 2017-2018. D’aquesta manera, hi ha 65 peticions més que places, situació que no es donava des de fa almenys tres cursos. La preinscripció per a l’actual ja va ser l’inici de la remuntada després de diversos anys de punxada, ja que hi va haver 658 sol·licituds per a 657 vacants. En canvi, en els dos cursos anteriors van quedar 93 i 55 places buides, respectivament.

La Paeria gestiona la preinscripció dels nens menors de tres anys a les divuit escoles bressol municipals i la llar d’infants de la Generalitat.

Sis centres de Lleida desenvolupen innovació per a empreses en el marc d’aquest programa

El proper dia 23 farà pública la relació baremada de peticions i el mateix dia està previst el sorteig del número de desempat, que s’utilitza per determinar qui obté plaça en cas d’empat a punts. El període per presentar reclamacions és del 24 al 26 i el 5 de juny es publicarà el llistat dels alumnes admesos. Aquell mateix dia obre el termini per formalitzar la matrícula, que finalitzarà el 22 de juny.

De tota manera, una vegada acabat tot el procés d’admissió d’alumnat, la inscripció continuarà oberta per a les places que quedin vacants per poder atendre les sol·licituds que eventualment es rebin. I és que, malgrat haver-hi més preinscripcions que vacants, unes guarderies municipals solen registrar overbooking de sol·licituds mentre que en d’altres acostumen a quedar places lliures.

Ensenyament vol casar oferta acadèmica de FP i demanda laboral

  • La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va destacar aquest dimarts a la Nit de l’FP que la Formació Professional “és una opció de primera, la que dóna més garanties de trobar feina més estable, més ben pagada i amb més continuïtat”. Per aquest motiu, va considerar “important que les famílies ho sàpiguen, perquè encara queda algun estigma cap a l’FP”. Va remarcar que més del 50% de titulats treballa al cap de nou mesos i un 70% si es tracta de FP dual, per la qual cosa Ensenyament la potenciarà. Així mateix, va alertar de la falta d’alumnes en cicles que precisament són els que ofereixen més ocupació. “Hi ha perfils professionals que les empreses no troben, sobretot en la branca industrial, però també hi ha un atur juvenil elevat i hem de saber casar oferta i demanda.” A més, va subratllar que Lleida és el territori de Catalunya que imparteix més famílies de FP: 23 de les 24 que existeixen. L’alcalde, Àngel Ros, va indicar que “el trenta per cent dels 1.550 joves que treballen al parc científic de Gardeny són titulats de FP” i va recordar que uns seixanta alumnes cursen FP dual en diferents serveis municipals. 
  • La frase

«L’FP és l’opció amb més garanties de trobar feina més estable i més ben pagada».

Meritxell Ruiz, consellera d’Ensenyament.

Premis a una dotzena de centres de FP i empreses La Llotja va acollir aquest dimarts la primera edició de la Nit de l’FP de Lleida, que té per objectiu promoure aquests estudis i reconèixer la tasca de centres, alumnes i empresa. Ensenyament va entregar setze distincions. El premi a la formació dual va recaure a Els Vilars d’Arbeca (àmbit empresarial) i a l’institut Caparrella (àmbit centres). ICG i l’Escola del Treball van rebre el premi a la transferència tecnològica i BonÀrea Agrupat-CAG i Ilerna, a la formació ocupacional. L’Escola d’Hoteleria de Lleida i Natural Optics van ser distingits amb el guardó a la projecció europea; l’Escola del Treball, a la qualitat i excel·lència; Ilerna, a l’orientació professionalitzadora; i l’Escola del Treball, a l’emprenedoria. L’institut Caparrella va ser guardonat per la seua participació en concursos i competicions, igual que l’alumne Samuel Torres del Guindàvols. El premi a la trajectòria va ser per a l’exalumne de l’Episcopal Josep Maria Gòdia i el docent Joan Monyarch, del mateix centre. L’Associació Alba va rebre el guardó a la millor iniciativa per a la promoció de l’FP. Abans, Ensenyament havia presentat a Catalunya Pimec el programa InnovaFP, que aprofita la capacitat dels centres de FP per desenvolupar innovació per a empreses petites. Hi participen Caparrella, Guindàvols, Escola del Treball, Ilerna i La Salle de Mollerussa.

tracking