SEGRE

CRIM INVESTIGACIÓLA VÍCTIMAEL DETINGUT

Troben a Barcelona un lleidatà assassinat a trets i detenen el cunyat

Eduard Ardiaca va desaparèixer dilluns i l’arrestat és l’empresari Josep Puig-Gros

Array

ArrayEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos van trobar ahir a Barcelona un cadàver que seria el d’Eduard Ardiaca, un tècnic lleidatà que va ser vist per última vegada dilluns a Albesa. Assassinat a trets, estava al maleter del seu cotxe. La família va denunciar dimarts la desaparició i els Mossos van detenir dimecres el seu cunyat Josep Puig-Gros com a suposat autor del crim.

Els Mossos d’Esquadra van trobar ahir al migdia al barri de Sants de Barcelona al maleter d’un cotxe una persona assassinada a trets i tot apunta que es tracta d’Eduard Ardiaca Olalla, un lleidatà de 42 anys que va ser vist per última vegada dilluns al migdia a Albesa i la família del qual va denunciar-ne la desaparició dimarts davant dels Mossos d’Esquadra. L’endemà mateix, la policia catalana va detenir el seu cunyat Josep Puig-Gros Batsi, de 47 anys i veí de Benavent de Segrià, igual que la víctima, com a principal responsable de la desaparició. Josep Puig-Gros i Eduard Ardiaca, que treballava com a tècnic de manteniment d’una cervesera, figuren com a administradors mancomunats de la coneguda firma Cansaladeries Puig-Gros. L’arrestat podria passar avui a disposició judicial.

Els veïns del carrer Béjar, a Sants, van ser els que van advertir els Mossos d’Esquadra de la fortor que sortia d’un Volkswagen Golf que hi estava estacionat des de dilluns i que tenia una multa al parabrisa. El propietari d’un bar va avisar que sortia una forta olor i sang del cotxe, aparcat davant del seu establiment, segons va explicar a TV3. Era el turisme que havia adquirit recentment el desaparegut. El cos es trobava en avançat estat de descomposició, però els Mossos van poder comprovar que tenia diversos impactes de bala.

Els Mossos van arrestar dimecres l’empresari carni, l’endemà de denunciar-se la desaparició

Precisament, els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de Lleida (AIC) van trobar a Albesa diversos casquets. Així mateix, els veïns d’aquest carrer del barri barceloní també van veure dos persones abandonant el cotxe i gravant l’escena, per la qual cosa no es descarta que hi hagi més persones implicades.

Els Mossos investiguen el mòbil del crim. La principal hipòtesi és que seria econòmic. Víctima i detingut eren administradors mancomunats de Cansaladeries Puig-Gros. L’home mort també ho era, però en aquest cas com a administrador únic, de la societat Arsenardiola, del sector de la construcció, a més de treballar com a tècnic d’una cervesera.

Josep Puig-Gros va ser citat dimecres a declarar a comissaria i el van arrestar allà mateix, i hi segueix encara, malgrat que va negar qualsevol relació amb la desaparició però, pel que sembla, hi hauria diverses proves que l’incriminen de manera directa, segons van informar a aquest diari fonts solvents. Ardiaca, que actualment treballava com a tècnic de manteniment d’una cervesera, va ser vist per última vegada cap a les 14.00 hores de dilluns a Albesa. No va tornar a casa aquella nit, per la qual cosa la seua dona va denunciar la desaparició davant dels Mossos, que van obrir una investigació. Al recollir informació, la policia ja sospitava poc després que es tractava d’un cas criminal i que tots els indicis apuntaven que no era una desaparició voluntària sinó que, al darrere, hi podria haver el seu cunyat, que va ser arrestat al cap de menys de 24 hores.

La investigació continua oberta i no es descarta la detenció de més persones. Una de les claus serà la de determinar si va ser el detingut el que va traslladar el cotxe fins a Barcelona i en quin lloc exacte es va produir la mort. No es descarta tampoc que haguessin participat sicaris.

Assassinat el dia que va desaparèixer El Volskwagen Gris, matrícula 0675-JYP, feia quatre dies que estava estacionat al carrer Béjar perquè al parabrisa hi havia una multa d’aquell dia, per la qual cosa tot apunta que Eduard Ardiaca va ser assassinat al cap de poc de ser vist per última vegada, que va ser dilluns cap a les 14.00 hores a Albesa, on s’haurien trobat diversos casquets de bala. Amb tot, no va ser localitzat fins ahir, de manera que el cos ja presentava un avançat estat de descomposició.

Array

ArrayEFE

Array

ArrayEFE

Array

ArrayEFE

tracking