SEGRE

EDUCACIÓ ESCOLA PÚBLICA

Les famílies de Cappont sense plaça rebutgen anar a l'escola Camps Elisis

Consideren que obrir una altra línia en aquest centre és “posar un pedaç al problema”

La reunió de les famílies sense plaça amb el delegat d’Ensenyament.

La reunió de les famílies sense plaça amb el delegat d’Ensenyament.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els pares de 24 nens del barri de Cappont que s’han quedat sense plaça als col·legis del barri a P-3 per al curs vinent van rebutjar ahir la proposta del departament d’Ensenyament d’obrir una línia (amb un màxim de vint-i-cinc places) al col·legi Camps Elisis per acollir-los. “Ho veiem com un pedaç posat de males maneres ja que no soluciona un problema que arrosseguem des de fa anys al barri, que no hi ha prou places per a la demanda i sortim decebuts amb la proposta d’Ensenyament”, afirma la Montse, una de les mares que s’han quedat sense plaça per al seu fill.

“Cap de les famílies que van anar a la reunió havíem posat el Camps Elisis com una de les opcions i, parlant amb els pares i mares després de la reunió, no ens agradava l’oferta i la majoria ni es plantejaran anar a aquest centre perquè, comparat amb els altres del barri, té molta immigració.”

El director del Camps Elisis farà una jornada de portes obertes, però només preveuen anar-hi 4 famílies

Per la seua part, el delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Culleres, va dir que “és el segon any que oferim aquesta alternativa perquè puguin tenir els fills en un centre pròxim a casa: portar els que s’han quedat sense plaça als col·legis del barri on hi hagi vacants (Camps Elisis) i fins i tot obrir una nova línia al centre”.

Per mostrar-los les instal·lacions, el director del col·legi Camps Elisis els va oferir visitar el col·legi la setmana que ve, però només quatre de les vint-i-quatre famílies afectades van acceptar visitar-lo. “Som del barri de tota la vida i no entenem que no es pugui crear una línia al Frederic Godàs o el Francesco Tonucci, que són les opcions que tots havíem posat, o repartir de forma aleatòria els alumnes pels centres. Per què a meitat de curs a una família que acaba d’arribar li poden fer espai i a les del barri no? Ho considerem injust i no resol res. Creiem en l’escola pública i no volem portar els nostres fills a la concertada”, sentencia la Montse.

Les famílies també van criticar que un barri com Cappont no disposi de més places a les escoles públiques ni tampoc tingui cap institut.

tracking