SEGRE

EQUIPAMENTS ADMINISTRACIÓ

La Generalitat paralitza el projecte del nou càmping previst per recuperar les Basses

L’inclou a la moratòria que afecta tot Catalunya, malgrat que ja estava en tràmit || La Paeria critica que el Govern “posi traves a projectes importants per a l’economia i el turisme a la ciutat”

Al parc de les Basses s’hi preveu un càmping.

Al parc de les Basses s’hi preveu un càmping.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha paralitzat el projecte del càmping de 4,3 hectàrees i 130 unidaes d’acampada a les Basses fins que estigui llest el pla director urbanístic que elabora la corporació autonòmica per regular la implantació d’aquests allotjaments a tot Catalunya. El càmping de les Basses es veu afectat, així, per la moratòria en la concessió de permisos tant per a noves àrees d’acampada i bungalous com per a ampliacions de les ja existents que superin el 50% de la superfície o de les places actuals.

La Paeria assegura que ahir va rebre la notificació de l’aprovació de l’inici de la redacció del pla director per part del conseller de Territori i Sostenibilitat i detalla que l’acord incorpora la suspensió de la tramitació de plans especials de càmpings, fins i tot els que estan ja en tramitació, com el de les Basses. I és que el mes de març passat la Generalitat ja va avalar iniciar els tràmits per habilitar el càmping, amb la condició que la Paeria aportés a l’expedient del pla especial d’aquesta instal·lació també el pla d’ordenació de tot el parc i va incidir que la titularitat del càmping ha de ser municipal, encara que pot ser gestionada a través d’una concessió.

L’ajuntament remarca que ara no podrà abordar l’aprovació definitiva del pla especial de les Basses fins que no estigui redactat el pla director de Catalunya, malgrat que el document ja està en fase avançada i amb la tramitació ambiental llista.

No obstant, el consistori es compromet a continuar avançant per materialitzar la recuperació d’aquest espai com a parc urbà familiar. El tinent d’alcalde Rafael Peris lamenta que “es posin traves a projectes clau per a la ciutat”.

“Desafortunadament, no és la primera vegada que decisions de la Generalitat paren inversions importants a la nostra ciutat. Inversions que han de generar un major atractiu turístic i un desenvolupament econòmic i social a la ciutat”, va indicar, i va afegir que “malgrat aquesta decisió, que no compartim, el govern es compromet a treballar per fer un replantejament del parc de les Basses per guanyar aquest espai com a zona de lleure i per a activitats socials de la ciutadania”. A part del càmping en el qual l’avantprojecte preveu una ocupació de fins a cinc-cents usuaris, el parc disposarà d’una zona lúdica i esportiva associada que permetrà que el recinte pot ser utilitzat per 850 persones alhora.

Set complexos afectats en el conjunt de la província En el conjunt de la província, la moratòria paralitza projectes per construir set nous càmpings, com va avançar aquest diari. Afecta a la concessió de permisos als dos primers càmpings previstos a les Garrigues, una comarca que actualment no compta amv aquesta mena d’allotjaments. Es tracta d’iniciatives impulsades per particulars als municipis de Cervià i l’Albagés. S’hi sumen el projecte d’instal·lar cabanes en un bosc per allotjar turistes a Clariana de Cardener, al Solsonès; dos càmpings en tramitació al terme municipal de Lleida, i uns altres dos a Alcarràs i a Soriguera. Suposen gairebé la meitat de les setze iniciatives afectades a tot Catalunya.

tracking