SEGRE

ECONOMIA ELECCIONS

Pimec i Fecom atansen postures per a la Cambra

Saltó, aspirant a la presidència, diu que intenta una llista única || Tres vocalies, ja ocupades a l’haver-hi un candidat a cada una

La Cambra de Comerç es troba en ple procés electoral.

La Cambra de Comerç es troba en ple procés electoral.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació de Comerç i la Pimec han iniciat contactes per atansar postures i intentar elaborar una llista única per formar el pròxim ple de la Cambra de Comerç. I és que es van presentar 74 candidatures per a les 28 vocalies dels diferents sectors empresarials representats, nombre que suposa un rècord, i fins i tot hi ha empreses que opten alhora a diversos llocs. Jaume Saltó, president de Pimec i que es postula per succeir Joan Simó a la presidència de la Cambra, va indicar que s’està fent “alguna aproximació” i va subratllar que per la seua part continuarà “intentant aglutinar tots els tipus d’empresaris en una única llista”.

Per la seua part, fonts pròximes a la Fecom van confirmar els contactes i van considerar que l’ideal seria arribar a un consens per garantir que tant les grans empreses com les petites i mitjanes estiguin representades en el ple. Van precisar que l’objecte de la negociació són les vocalies i no la presidència de l’entitat. Altres fonts van indicar que la Coell, la patronal rival de Pimec, no ha participat de moment en aquestes converses, encara que n’és coneixedora. S’ha de tenir en compte que la Fecom està alineada amb la Coell, el president de la qual, Josep Maria Gardeñes, va eludir ahir fer declaracions sobre aquesta qüestió.

L’objecte de la negociació són les vocalies, no la presidència, i la votació és del 2 al 8 de maig

D’altra banda, tres de les 28 vocalies en joc en aquestes eleccions ja estan ocupades, atès que només hi ha un aspirant per cada una. Es tracta de les dos de transports, que seran ocupades per Vectio Serveis i Transports Tarragona, després que Transerveto hagi retirat la seua candidatura; i la de concessionaris d’automòbils, a la qual només opta Control Motor Serveis Automobilístics.

La votació està prevista del 2 al 7 de maig i serà exclusivament telemàtica. El 8 de maig es podrà votar en una terminal a la seu de la Cambra. Després es constituirà el ple, que al juny escollirà el president. Aquestes eleccions se celebraran amb cinc anys de retard, ja que les últimes van ser el 2010.

tracking