SEGRE

EQUIPAMENTS LLEURE

La discoteca Biloba arranca avui la temporada i estrena 1.500 m² de superfície coberta

També ha ampliat la plantilla, que és de 90 treballadors || L’empresa Ágora del Este denuncia que l’equipament no compleix els requisits de la llicència però la Paeria assegura que està en regla

Imatge de la discoteca Biloba amb la carpa que cobreix bona part de la superfície.

Imatge de la discoteca Biloba amb la carpa que cobreix bona part de la superfície.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La discoteca Biloba arranca avui una nova temporada estival amb una festa de preobertura i amb la novetat que ha cobert bona part de la seua superfície, uns 1.500 metres quadrats, amb una carpa i ha ampliat la plantilla, que s’atansa al centenar de treballadors. Aquesta serà la quarta temporada de vida d’aquesta discoteca, ubicada al polígon Neoparc al costat de l’Ll-11, que només obre durant els mesos d’estiu de forma ininterrompuda, mentre que la resta de l’any organitza esdeveniments de forma esporàdica. Els motius pels quals aquest equipament del grup Bönobo ha instal·lat aquesta carpa són, segons un dels seus responsables, Xavi Bosch, “per no dependre de la climatologia, ja que moltes nits que plovia o semblava que havia de fer mal temps no venia tanta gent com estava prevista i, d’aquesta forma, podem ampliar l’oferta de lleure i ens cobrim l’esquena en cas de mal temps”. A més de la instal·lació d’aquesta carpa, va explicar que també han ampliat la plantilla i que no descarta continuar augmentant-la els propers anys. “Aquest estiu comptarem amb seixanta treballadors propis més el personal de seguretat, per la qual cosa serem al voltant de 90 persones”, va assenyalar Bosch.

Paral·lelament, l’empresa de lleure que regentava la discoteca The Hill, al Turó de Gardeny, va presentar ahir una denúncia a l’ajuntament en què sol·licitava el cessament de l’activitat de la discoteca Biloba per incomplir la normativa d’aparcament, que, segons afirma, exigeix que l’espai compti amb 399 places. Assegura que, actualment, Biloba utilitzava com a aparcament per a més de 200 vehicles un solar adjacent en el qual ara s’està construint una gran botiga per a material de la construcció i, al no estar disponible, sol·licita que l’ajuntament paralitzi la seua activitat per incomplir les condicions de la llicència. Afirma que “l’aparcament és una condició de la llicència i el seu incompliment suposaria incomplir-ne les condicions”. Per la seua part, Bosch va al·legar que “tenim les places adequades segons la normativa i la Paeria té constància d’aquest fet, estem molt tranquils”.

Els antics propietaris de The Hill denuncien que la Biloba no té prou aparcament segons la llei

Per la seua part, l’ajuntament va dir que “la discoteca i la gran botiga compleixen la dotació d’aparcament exigides legalment per la normativa”. No obstant, va explicar que, a causa de les obres de construcció de la botiga, no estaran operatives 180 places d’aparcament i també va dir que la discoteca “està buscant una solució alternativa i provisional”.

Des de la seua obertura, Biloba i The Hill han mantingut una guerra tant a nivell de lleure com legal per poder ser el centre de lleure nocturn de referència a la capital.

Un estiu sense oferta de lleure a Gardeny Aquest estiu serà el primer en quatre anys que Lleida només tindrà una macrodiscoteca. La situació arriba perquè l’ajuntament va rescindir el contracte a The Hill per un impagament de més d’un milió d’euros. Al gener, la Paeria va oficialitzar el tancament i va anunciar que aquest any no obriria cap discoteca més, encara que no va descartar que més endavant n’hi pugui tornar a haver una. El recinte acollia un equipament de lleure des del 2002 i només el 2015 no va funcionar per qüestions administratives.

tracking