SEGRE

TRÀNSIT MOBILITAT

Multat per no pagar zona blava en un lloc amb parquímetres avariats

Un ciutadà denuncia que va aparcar a Prat de la Riba i que els dos aparells més propers no funcionaven || Ha sol·licitat a l’ajuntament que anul·li la sanció

A l'esquerra, la multa que va rebre Torres. A la dreta, un dels parquímetres que no funcionaven.

A l'esquerra, la multa que va rebre Torres. A la dreta, un dels parquímetres que no funcionaven.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ciutadà denuncia que el van multar dissabte passat per aparcar en zona blava i no pagar el tiquet corresponent. Una sanció que, al principi, semblaria lògica si no fos perquè no va pagar al no trobar cap parquímetre a la zona que funcionés. “Vaig aparcar a l’altura del número 15 d’avinguda de Prat de la Riba i vaig veure que el parquímetre que hi havia allà no funcionava”, explica Sergi Torres, un mallorquí que es desplaça a Lleida habitualment per veure els familiars. Arran d’això, Torres va iniciar el que va qualificar com “una gimcana per Prat de la Riba amb un nen de tres anys al costat i un dia assolellat d’estiu a la recerca d’una màquina que estigués operativa, però al segon parquímetre que trobo espatllat vaig abandonar la recerca i amb la sensació que el poc temps lliure que tinc no és propietat de la Paeria ni de la seua mala praxi amb les zones blaves”.

No obstant, abans d’acabar la recerca de parquímetres per Prat de la Riba, Torres va fotografiar els dos parquímetres fora de servei i va tornar cap al cotxe, “suposant que no em posarien cap multa al veure que les màquines que hi havia a prop no funcionaven per treure el tiquet”. Però s’equivocava, ja que tot just quinze minuts després que aparqués el cotxe ja hi havia un butlletí de la multa al parabrisa.

Eysa diu que “és normal que s’espatllin un parell de parquímetres al dia”, ja que en tota la ciutat n’hi ha 230

Lluny de llançar la tovallola, Torres va presentar ahir una sol·licitud formal a l’ajuntament perquè l’alliberés de pagar la multa. “Són 60 euros i no sóc gaire optimista, però crec que no haurien de sancionar un usuari de zona blava que no ha pogut pagar perquè cap parquímetre proper funcionava correctament”, assegura Torres. Per acabar, afegeix que “aconsello que des de l’empresa que té la gestió de la zona blava formin els controladors perquè no multin vehicles aparcats en una zona en què no funcionava cap dels dos parquímetres que hi havia més propers”.

Per la seua part, el responsable d’Eysa, l’empresa concessionària de la gestió de la zona blava, José Luis Gonzalo, va al·legar que “a Lleida hi ha al voltant de 230 parquímetres i és normal que se n’espatllin un parell al dia i rebem queixes i avisos sobre aquest fet”. No obstant, va recalcar que no “ens consta que hi hagi cap fallada generalitzada en el funcionament dels parquímetres”. Respecte a si creu que se li podrà perdonar la multa a Torres, el responsable d’Eysa va respondre que “ho haurà de solucionar l’ajuntament, que és el que s’encarrega del cobrament de les multes”.

tracking