SEGRE

SERVEIS FERROCARRIL

Els usuaris habituals d'Avant diuen que el nou tren 'low-cost' no comporta estalvi

Ofereix trajectes a primera i última hora a Barcelona i Saragossa i es va estrenar ahir || L’AV City costa entre 17 i 22 euros, mentre que l’abonament mensual deixa el preu del bitllet en 12 euros per viatge

Imatge del tren AV City a l’arribar ahir a la nit a l’estació de Lleida-Pirineus.

Imatge del tren AV City a l’arribar ahir a la nit a l’estació de Lleida-Pirineus.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe va estrenar ahir l’AV City entre Barcelona, Lleida i Saragossa, un nou servei d’alta velocitat low-cost, encara que amb única freqüència diària. De fet, en realitat es tracta d’un tren model S121 (semblant als Alvia) en què els viatgers poden comprar un bitllet a preu d’Avant (31,50 euros de Barcelona a Lleida) o bé a preu AV City, més econòmic, entre 17 i 18,60 euros, segons les condicions. El primer comboi va sortir de Barcelona a les 22.00 hores, va arribar a la capital del Segrià a les 23.05 i dos minuts després va partir cap a Saragossa. Aquest últim trajecte té un preu de 13,10 euros, 14,35 o 24,30, mentre que l’AVE en costa 27,40. Així mateix, avui s’estrenarà el primer servei que surt de Lleida. En concret, a les 7.04 hores sortirà cap a Barcelona, i en aquest cas el bitllet AV City costa 22,05 euros. El temps de viatge en tots els casos és lleugerament superior al dels AVE, d’uns 10 minuts aproximadament. Renfe no va facilitar el nombre de bitllets venuts per al primer AV City.

L’objectiu de Renfe al llançar aquest servei és el d’oferir als usuaris preus més econòmics. No obstant, la majoria de lleidatans que utilitzen cada dia l’alta velocitat per anar a treballar a Barcelona diuen que no els suposa cap estalvi. “Per als que hi anem cada dia no ens serveix, l’abonament de Renfe és de 10 viatges i cadascun ens surt per 12 euros, per la qual cosa si anem en AV City ens costa 10 euros més car, no em compensa”, va recalcar Marc Lana, un lleidatà que cada dia va a treballar a la capital. Assenyala que “si volen millorar la qualitat del servei haurien de deixar que poguéssim agafar l’AVE amb aquest abonament, com fan els que van a Girona”. Un altre lleidatà que utilitza assíduament l’alta velocitat va dir que “l’únic positiu és que el bitllet senzill és més barat”.

tracking