SEGRE

MOBILITAT NORMATIVA

Usuaris de patinets de Lleida demanen més multes als infractors

El col·lectiu VMP creu que la Urbana no sanciona tots els que utilitzen malament aquest vehicle || Sol·liciten fer més pedagogia

Dos joves circulant en patinet elèctric per l’Eix, ahir.

Dos joves circulant en patinet elèctric per l’Eix, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris de patinets elèctrics han demanat a la Paeria més mà dura amb els infractors i que la Guàrdia Urbana faci complir l’ordenança. Ho reclamen després que el col·lectiu VMP Lleida hagi rebut diverses queixes d’infraccions amb patinets elèctrics i entenen que això es deu que la Policia Local no està sancionant els comportaments incívics. Així ho assegura el president d’aquest col·lectiu, Gerard Valentines, que creu que “s’està criminalitzant un col·lectiu i que això es deu a la inacció de la Guàrdia Urbana”. Recalca que “fa falta més pedagogia, tant per part de la Policia Local com a les escoles, i és per aquesta raó que hem demanat que s’ensenyin normes d’educació viària als centres educatius de la mateixa manera que es fa amb els cotxes i les motos”.

Aquesta petició arriba després que la majoria d’actes incívics o incidents relacionats amb patinets elèctrics “hagin estat provocats per usuaris joves”, sosté Valentines. “Ara mateix, el primer que se li compra a un adolescent és un patinet i se li ha d’ensenyar que això no és un joguet”, opina el president de VMP Lleida. Malgrat aquest factor, Valentines considera que el que s’hauria de tractar de forma més urgent és “que els agents coneguin i facin complir la normativa”. En aquest sentit, va recordar que “en tots els actes que hem fet sobre seguretat i circulació de patinets elèctrics no ha assistit cap representant de la Guàrdia Urbana”.

En el primer semestre d’aquest any hi ha hagut 15 accidents amb patinets i 29 atropellaments lleus

Tal com va publicar aquest diari, la Guàrdia Urbana va informar dilluns que la “irrupció” dels patinets elèctrics ha causat un increment dels accidents que provoquen i s’ha passat dels dos del primer semestre de l’any 2019 als 15 d’aquest any, que han causat nou ferits lleus i dos amb fractures. D’altra banda, el cos va detallar que els atropellaments per aquests vehicles ha augmentat un 11,5%, amb un total de 29, la majoria dels quals amb ferits lleus. Per això, la Urbana va assegurar que “actuarà en aquest àmbit” amb nous canvis a l’ordenança de circulació.

tracking