SEGRE

TRÀNSIT EMERGÈNCIES

Mor una dona atropellada per una moto a Príncep de Viana

La víctima, de 85 anys, va ser evacuada a l'hospital Arnau, on va morir hores després || Va tenir lloc al migdia i els dos ocupants del vehicle van resultar ferits lleus

L’accident va tenir lloc en aquest tram del carrer Príncep de Viana.

L’accident va tenir lloc en aquest tram del carrer Príncep de Viana.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 85 anys va morir ahir a l’hospital Arnau de Vilanova hores després de ser atropellada per una motocicleta al carrer Príncep de Viana. L’accident es va produir a les 11.58 hores a l’altura del número 78 quan, per causes que es desconeixen i s’estan investigant, una moto va atropellar una vianant. A conseqüència de l’impacte, els dos ocupants del vehicle i la transeünt van resultar ferits. Al lloc de l’accident van anar-hi quatre ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), patrulles de la Guàrdia Urbana i els Bombers de la Generalitat.

La vianant, de 85 anys, va patir ferides de caràcter molt greu i va ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova amb pronòstic crític.

Per la seua part, el xòfer de la moto i el seu acompanyant van resultar ferits lleus. També van ser evacuats a l’hospital.

La dona va morir hores després a causa de la gravetat de les lesions, segons va informar la Paeria.

La Guàrdia Urbana es va fer càrrec de la investigació del sinistre. El conductor de la moto va donar negatiu en els controls d’alcoholèmia i drogues.

Ahir va ser una jornada negra a les comarques de Lleida i hi va haver una altra víctima mortal, ja que una jove de 21 anys va perdre la vida a primera hora del matí en un sinistre a Tàrrega (vegeu la pàgina 14)..

El d’ahir és el tercer accident mortal en el que va d’any a la capital del Segrià. Una altra dona octogenària va morir l’abril passat a l’hospital dies després de ser atropellada a la rambla Ferran. El sinistre va ser el 31 de març. Així mateix, un conductor d’un cotxe va perdre la vida l’11 de juny al col·lidir amb el vehicle contra un autobús escolar a la sortida de la ciutat en direcció a Llívia.

A més, es tracta d’una nova víctima del col·lectiu d’usuaris considerats vulnerables, com motoristes, ciclistes i vianants. Aquests usuaris representen gairebé una de cada quatre víctimes en accidents de trànsit a les comarques de Lleida. Dels 23 decessos aquest 2021, hi ha tres motoristes, dos vianants i un usuari d’un quad que han perdut la vida. L’any passat, van ser cinc motoristes i un vianant del total de vint víctimes. A Catalunya, l’any passat van morir vint-i-un motoristes, vuit ciclistes i onze vianants.

Les víctimes mortals d’aquests tres grups més fràgils representen un 38 per cent del total de morts, malgrat que tenen un pes molt inferior en la mobilitat. En aquest sentit, Trànsit apel·la a la responsabilitat compartida i la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària per reduir les víctimes.

tracking