SEGRE

PRESÓ SINDICATS

Tancada a Justícia per exigir seguretat a la presó

Protesta d'un centenar de funcionaris als jutjats || Denuncien falta de personal, insalubritat i més agressions

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Representants sindicals dels treballadors de la presó de Ponent es van tancar ahir al departament de Justícia a Lleida per exigir mesures a la conselleria i a la direcció del centre que garanteixin la seguretat de la plantilla. La directora territorial, Montserrat Messeguer, es va reunir amb els representants sindicals, que li van explicar durant més d’una hora la problemàtica a la presó, amb l’augment de les agressions als funcionaris i la conflictivitat, a més de la manca de personal i la insalubritat a les instal·lacions. Fonts de Justícia van assenyalar que Messeguer els va manifestar que donarà trasllat de les seues reivindicacions a la conselleria.

Està previst que avui els sindicats es reuneixin amb el secretari general de Justícia a l’IEI. Abans de la tancada a Justícia, els sindicats CSIF, CCOO, UGT, IAC, ACAIP i Intersindical van reunir un centenar de persones en una concentració al davant dels jutjats de Lleida. Van denunciar que porten mesos patint “aldarulls i agressions greus” per part d’interns amb patologies psiquiàtriques i van reclamar que aquests reclusos siguin traslladats a unitats especialitzades.

“Hi ha interns que repeteixen les agressions, les destrosses en cel·les i fins i tot incendis i no pot ser que el funcionari hagi de fer de metge, bomber i de psicòleg”, van denunciar. Així mateix, van insistir a demanar un canvi en el mètode de subministrar la medicació, ja que l’actual facilita que els presos trafiquin amb les pastilles i no es mediquin. D’altra banda, van denunciar l’estat “ruïnós” de la presó.

“Fa fàstic treballar i els funcionaris han de posar-se els mitjons per sobre dels pantalons perquè no els entrin paneroles”, van assenyalar. Així mateix, van reclamar la necessitat urgent d’incrementar la plantilla i van alertar que hi ha 450 treballadors i 700 interns. “Som tres funcionaris per mòdul quan hauríem de ser quatre o cinc”, van assenyalar.

Segons van afirmar els sindicats, falta mig centenar de treballadors i alerten que aquest any ja han fet més de 21.000 hores extres.

Concentració ahir dels funcionaris de Ponent als jutjats.

Concentració ahir dels funcionaris de Ponent als jutjats.JORDI ECHEVARRIA

tracking