SEGRE

JUSTÍCIA LEGISLACIÓ

Front comú a Catalunya contra la supressió dels jutjats de pau

La conselleria de Justícia i l'advocacia catalana defensen aquesta figura i el sistema de mediació de conflictes || A les comarques de Lleida exerceixen 224 jutges de pau

La festa de Sant Raimon de Penyafort del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, ahir a la Llotja.

La festa de Sant Raimon de Penyafort del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, ahir a la Llotja.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Justícia i l’advocacia catalana defensaran conjuntament davant del Govern central i el Congrés diverses esmenes als projectes de llei d’eficiència de la Justícia. Segons la consellera, Lourdes Ciuró, els projectes de llei d’eficiència organitzativa i eficiència processal laminen competències autonòmiques i l’actual organització dels jutjats catalans. Per això, va demanar donar un accent propi a les esmenes i les principals reivindicacions són mantenir els jutjats de pau i el sistema propi de mediació.

Ciuró, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Joan Ramon Puig, i el degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Jesús M. Sánchez, van inaugurar ahir, al Palau de Pedralbes, una jornada cap a les dos normes que l’Estat pretén aprovar al seu pla per modernitzar el sistema judicial. Hi van participar experts com catedràtics, magistrats, procuradors i advocats.

La nova norma té tres figures clau: els tribunals d’instància, l’oficina judicial i les oficines de justícia als municipis. Aquesta última suposaria suprimir els jutjats de pau, que són 224 a Lleida. Justícia i l’advocacia consideren que els jutjats de pau s’han d’integrar a les noves oficines de justícia municipal.

També van considerar que la llei ha de garantir jutjats especialitzats en l’àmbit del dret de família, capacitat i els drets de la infància i l’adolescència. Així mateix, van criticar la “visió recentralitzadora” amb la pretensió del Govern central de crear un registre únic de mediació.

Festa patronal dels advocats a la Llotja

tracking