SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Estem en plena campanya de la declaració de la renda, que per a molts treballadors representa un maldecap i dolor a la cartera, i la confirmació de la condemna de 21 mesos de presó per a Leo Messi per defraudar 4 milions d’euros a Hisenda reactualitza l’extensíssima llista d’esportistes d’elit condemnats o investigats per evadir impostos.

Al marge que el zel investigador pugui dependre a vegades del color de la samarreta i del vell argument que són els que més paguen a Hisenda, oblidant que el tribut sempre és proporcional als ingressos, el cert és que la relació d’esportistes amb problemes fiscals tendeix a estendre’s a tots els que triomfen, i va de Messi a Cristiano, que també està investigat, o de Mascherano i Figo a Suker i Casillas, passant per tenistes com Arantxa Sánchez Vicario o Nadal, motoristes o pilots de Fórmula 1, entre els casos més sonats.

En uns casos, s’emmascaren ingressos obtinguts a l’estranger; en d’altres, s’aprofiten els drets d’imatge, i gairebé sempre els assessors fiscals van davant dels inspectors, de manera que les diferències, en la majoria dels casos, acaben en pactes, acords o multes rebaixades. Els esportistes al·leguen que la seua trajectòria és curta i han de rendibilitzar els ingressos, però també els assalariats poden al·legar que els seus ingressos són curts i les despeses, extenses, per justificar l’evasió, amb la diferència que els primers poden fer-ho i per als segons és impossible.

En un sistema fiscal just, els que guanyen més han de pagar més, esportistes i també sicavs, i els que evadeixen haurien de perdre l’aura modèlica a la qual poden fer-se creditors pels seus mèrits esportius.

Rècord d’exportacions

Les exportacions de productes de Lleida van vent en popa i en el primer trimestre han augmentat un 21 per cent, davant el 13,55 de la mitjana catalana i el 14,14 de l’espanyola. Aquest rècord del balanç exportador és conseqüència de la bona evolució de l’oli d’oliva, amb un increment de les vendes a l’exterior del 42 per cent, i dels farratges, que pugen un 66. Que es mantingui la tendència.

tracking